lördag, juni 16, 2012

Studentfirade + Simon = falskt.

Nej studentfirande är inte Simons grej riktigt. Förra året välkomnade ju han den nybakade studenten hem genom att bli biten i ansiktet av dennes hund. I år tyckte han det var en god ide´ att skaffa sig feber och huvudvärk. Så jag fick ensam representera familjen Johansson på kusin Linneas student förra fredagen. Men, det gick ju fint det med såklart...

Skolavslutningar för egen del är han bättre på. I år smektes mamma-samvetet eftersom jag faktiskt var ledig och var med på avslutningen. Ja det blev en heldag tillsammans för mig och Simon. Först finfrukost (bake-off-bullar från Willys samt varm choklad ;-)), sen då själva avslutningen (inkl. tårar från morsan här), därefter finlunch på sta'n (korv och pommes på Siylla ;-)) med efterföljande kak-shopping på ett av sta'ns konditorier. Väl hemma blev det finfika med nyss nämnda kaka (jättemaräng med choklad och nötter samt apelsinläsk, fina grejer) och sen ett par timmar på områdets lekplats.

Mest populärt på avslutningen var nog, som vanligt, glassbilens besök ;) Rektorn hade just avslutat sitt tal och skulle nyta ihop säcken om "ceremonin" utomhus när den blåa plingande fyrhjulingen gjorde sin entre´.








Som tur är fick även syskonen glass. Så här avnjuter Simon och kusin Albin varsin fryst godbit.
















Tiden på lekplatsen var intressant. Som den pedagogiska morsa jag är ;-) såg jag vinsterna i att hålla på med beräkning av vinklar och testande och ändrande och byggande och grävande med "kulbanan" som skapades i sandlådan. Slutade bollen rulla så grävde Simon djupare där utan att riktigt förstå att det då automatiskt blev uppförsbacke därefter så bollen skulle stanna ännu mer. Men till slut fick han kläm på't :-)


Litet filmklipp av slutresultatet finns också:


På kvällen utlånades Simon med varm hand till Sandra och Kalle så att de skulle få lite kvalitetstid med barn i huset ;-) medans jag och Peter mötte upp gänget på en pub för lite mat, öl och fotboll. Och han, sonen alltså, är kvar hos dem ännu. Men snart ska vi återförenas då de snälla barnvakterna sedan tidigare bjudit hem oss på käk och umgänge i kväll. Så, gårdagskvällen får ni den spännande rapporteringen av vid ett senare tillfälle för undertecknad måste göra sig representabel för en tur till landsbygden :-)

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...