tisdag, december 27, 2011

Hoppla, jag ligger efter.

Jag förstår att ni bara väntar andaktigt på att få höra/läsa/se om min julafton. Dracks det glögg? Såg nån på Kalle? Kom det en tomte med skägg och delade ut paket? Åt nån skinka? Spänningen är ooooooooolidlig, som Peter Harrysson skulle ha sagt.

Jag fick i alla fall göra en akututryckning till sta'n på förmiddagen eftersom maken behändigt glömt bort att vi skulle handla en julklapp till sonen från hans farmor och farfar. Men det var rätt skönt på sta'n, i mataffärerna var det en del folk men i övriga butiker var jag nästan helt allena. Nu var jag i o f s där precis i början, den sista öppna timmen var det kanske mer folk. Sista minuten, ni vet... 

Sen hem och fixa med min mat, leverera lite grejer, sy lite på julaftonskläderna (för långt linne, inget allvarligt ;-)), duscha, fixa sig, ja ni vet sånt där... Såhär blev dagens klädsel, och färgskalan med svart och grått visade det sig att jag var långt ifrån ensam om.



 
Strax före klockan 15 var vi redo att ge oss iväg mot mammas och pappas hus. Stället vi skulle firat julafton även förra året, men pappa hade ju den dåliga smaken att spendera hela julhelgen på sjukhus... Men inte nu! Icke..

 Kalle då? Jo en del av oss tittade på det, i alla fall det mesta ;-) 



















I vår familj funkar det så att under tiden vi ser på Kalle dricker vi glögg, och därefter fikar vi. Ett traditionsenligt inslag på fikabordet är mammas kärlekskaka:

Och en stund efter fikat så brukar den där gubben i skägg dyka upp, och det gjorde han även i år. UTAN att morfar behövt åka iväg och hjälpa nån som fått fel på bilen och UTAN att nån stuckit iväg för att köpa tidningen.

 










Även jag fick julklappar faktiskt :-) 2 stycken. Presentkort på IKEA från päronen, och ett halsband från maken. Han tyckte jag behövde en skyddsängel... Men åh, snutte.












När alla bekantat sig med julklapparna fixas julmaten i ordning, och sen äts den. Här var min mat:




Mycket lek med leksakerna blev det. Och de minstas leksaker var inte bara poppis just hos de minsta ;-)


Lite gottebord hanns också med...


... innan vi vid tiotiden begav oss hem igen. Väl hemma mös jag i soffan med den gosiga filten som var årets julklapp från arbetsgivaren. Killarna, de lekte med julklapparna förståss ;-)


Tja, det var min julafton det. I väldigt korta drag. Radikalt, inte sant??

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...