måndag, juli 11, 2011

EFIT söndag 10 juli.

Ja jag glömde ordinarie EFIT den 4:e. Vad gjorde jag då tro? Ja just det, då var jag föräldraledig och kopplade av efter en intensiv barnfri helg ;-) Så, jag körde en igår istället.

Igår var det söndag. Men eftersom jag påbörjat min semester kunde det kvittat ganska mycket vilken veckodag det var ;-) Annat för maken som efter en veckas semester nu ska jobba 5 dagar igen, för att sen vara ledig 3 veckor till. Men nåja, han får klara sig själv ;-) I alla fall, strax efter kl 8 fick vi besök i sovrummet av lillfis som kröp upp och lade sig hos storfis medans frun i huset (d v s undertecknad) steg upp och tog sig en proteinshake.


Strax före 9 var jag färdigklädd för en morgonpromenad/förmiddagspromenad. Eller powerwalk snarare.


Jag tog bilen och parkerade den vid Willys eftersom jag skulle handla där. Och så gick jag. Det kan vara trevligt att powerwalka någon annanstanns än i mina vanliga jaktmarker emellanåt. Här är klockan 10. Och den där stenen, den markerar Trelleborgs stadsgräns mot V. Tommarp. Och för er som bor utomsocknes kan jag informera om att V. Tommarp är en by eller nåt strax nordväst om stadskärnan. Och jag VET inte varför bilden vänds på fel håll, den är rätt i datorn innan jag laddar upp den! Jag får bråka med den sen...


Kl 11 hade jag handlat klart på Willys, sen blev det en sväng inom Lidl på vägen hem för att köpa kvarg och naturell yoghurt.


Vid 12 hade vi fått en promenerande gäst på besök och bjöd honom på kaffe. Jag såg istället till att bli serverad ett glas iskall Pepsi Max.


Sisådär klockan 13 provsmakade jag drinken inför kvällen. Det blev i grunden Fanta och rosévin, Fanta rosé som the kids call it these days, men det är lite för sött tycker jag så jag adderade en skvätt citron. Perfekt! Ja drinken då. Men fotot vände sig. Varför gör det sådär????


Sen var det dags att göra salladen. Med egen hemmaodlad bladspenat i, det ni!


Efter en liten paus satte jag igång med efterrätten. Och här kommer dagens tips: Om ni tänkt göra en dessert eller liknande med halverade vindruvor i, så se för jösse namn till att köpa KÄRNFRIA sådana! *spelar på läpparna* Jag satte igång när andra halvlek i fotbollen började och var inte klar förrän matchen var över runt kl 15 eller så.


Kl 16 var jag nyvaskad och uppfräschad och sonen tyckte jag skulle ta ett foto på mig själv. Okejrå...


Här lades sista handen vid spellistan inför kvällen. Klockan var ganska prick 17.


Precis när förra fotot tagits kom kvällens gäster: min mamma och pappa. Grillning stod på schemat. Till det lite vin. Och vi tog chansen att prova en ny bekantskap tillsammans med dem. Omdöme: Ganska kraftigt och smått torrt (fast ändå rinnande, inte SÅ torrt :D). Helt OK både utan mat och med, men antagligen inte så gott om man äter nåt sötare eller choklad och så.
Klockan 18 ungefär:


Nedanstående foto togs förvisso strax före halv sju redan men det får duga som 19-foto ändå: Min mat! Vi hade bl a bearnaisesåsprovning. Jag tror det blev dött lopp mellan Garants och Lohmans.


Sen var det bad en stund före kl 20! Ja, _efter_ maten. Vi är vågliga... Men jag gillar inte när det stänker på mig!


Nu fuskar jag igen. Vi åt dessert strax efter klockan åtta men eftersom jag glömde ta foto klockan nio får detta hoppa in där istället.


Sen var det speltajm! Med andra ord. Och det började ganska sansat vid 22-tiden...


... men sen gick det snabbt utför ;-) Här kl 23:


Strax före midnatt packade päronen ihop sig och drog hemåt, men innan dess skrevs det obligatoriska (OK, jag glömmer ofta att ta fram boken) gästboksinlägget.


Efter en snabb undanplockning och lite Internetsurf var det sen läggdags även för mig. Adios!

1 kommentar:

Johanna sa...

Kikar in på din EFIT. Maten såg jättegod ut :-)

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...