lördag, maj 14, 2011

OK, nu ska vi snacka ESC.

ESC - tävlingen vi älskar att hata. Tävlingen som numera verkar handla om att "sämst sångröst och/eller fjantigast scenspråk vinner". Tävlingen som jag egentligen gärna är utan men ändå inte kan låta bli att följa lite halvhjärtat åtminstone.

Alltså, varför är det så självklart att man gillar den svenska låten bara för att man själv är svensk? Jag har inte tyckt att Sverige har haft en bra deltagare i Europafinalen sedan The Ark, och att resten av Europa inte delade min smak förändrar väl inte det. Således kommer jag fortfarande tycka att Popular är en dålig låt, och att Eric är en högst medioker sångare, även om den skulle råka vinna i kväll. Ni andra får gärna tycka annorlunda, såklart, och jag förväntar mig motsvarande tillbaka.

Jag ska inte bara gnälla, jag tycker det finns några få helt okej låtar i årets final. Min egna favorit är nog Danmarks. Plagiat? Äh, inte mer än vad Popular är, t ex.


Ett annat bidrag som i alla fall har en stark refräng är Ukrainas. Men jag har för mig att jag tyckte det lät lite svagt LIVE. Hoppas jag minns fel.


Och en låt som jag inte direkt själv skulle sätta igång här hemma men som jag tror kommer att placera sig högt är Schweiz, och tjejen sjöng bra live också.


Och till skillnad från i princip alla andra är jag inte ett dugg chockad eller ens överraskad av att Norge inte tog sig till final, det var falsksång på högsta nivå (där var hon dock i gott sällskap) och ingen riktig melodi. Att orden Haba Haba är lätta att minnas räcker liksom inte...

2 kommentarer:

Oscar sa...

Menar du Österrike eller Schweiz?

Schweiz var toppen tycker jag...får gärna vinna :)

Jennie sa...

Bra att du var uppmärksam på att jag skrivit fel ;-)

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...