torsdag, februari 12, 2009

För ganska exakt en vecka sedan..

.... hade jag nyss befriats från min livmoder och lappats ihop med stygn, tejp och klamrar... Jag undrar hur jag ser ut där inne egentligen. På ett sätt skulle jag vilja veta, på ett annat... inte alls...

Men nåt jag skulle vilja veta är hur normalt jag mår så att säga. I informationen jag fick stod en del om hur man förväntas må och vid vilka symtom man ska ta kontakt med sjukhuset. T ex vid ihållande smärta. Jomen ihållande hur länge då? Hur länge är det normalt att ha ont? Är det liksom okej så länge smärtorna har minskat och inte blir värre, eller är det meningen att man i princip ska sluta ha ont typ nu? Eller nästa vecka? Man ska kontakta sjukhuset om man får feber över 38 grader. Men om man ligger på 37,9 då? Är det nån avgörande skillnad på den tiondelen? Och hur ska man veta om svullenheten är inom gränsen för det normala?

På måndag ska jag i alla fall till distriktssköterskan för att ta bort de där klamrarna. Klamrar som jag p g a förbandet inte ens kan se själv så jag vet inte hur många de är.

Jag har varit lite deppig några dagar. Jag kan inte sätta fingret på varför. Jag har inte outhärdligt ont. Jag är förvisso ensam hemma större delen av dagen men har folk att nå ett telefonsamtal bort och några av dem kan vara här på 5 minuter. Jag har ingen som helst ånger kring själva valet att genomgå operationen, att aldrig mer kunna bli gravid känns inte alls jobbigt. Och jag kan ju fixa nåt lätt att äta, jag kan duscha, jag kan promenera lätt (fast nu är det riskabelt väglag så jag ger mig inte ut ensam), jag har sällskap av TV och video/DVD och Internet och telefonen. Men jag är ändå deppig. Den känslan får allt ta och ge med sig snart..

6 kommentarer:

Dammråttan sa...

37.9, då skulle jag nog ändå ringa och fråga någonstans. Låter ju inte så kul att ha ont och inte att känna sig deppig heller, men årstiden och att känna sig låst, tycker jag kan räcka. Jag vabbar ändå bara. Hopaps alltihop släpper, utan åtgärd, bara så där *swisch".

Jennie sa...

Jag har liksom haft förhöjd temp sådär varannan dag.... knepig kropp har jag ;) men som mest 37,9...

Hmm, VABa är inte alltid så kul heller.

Anonym sa...

Hej vännen!

Jag vet givetvis inte, men själv fungerar jag så att när ett stort beslut ska fattas och sedan genomföras, då är jag så fokuserad på det att när det väl är gjort pyser luften ur mig och det är då jag känner mig nere och ångestfylld. Så det är kanske så för dig också? Även om du inte ångrar dig alltså...

Vad gäller febern och smärtan så tycker jag också att du kan ringa och kolla. Det är ju deras jobb att svara ;-)

Anonym sa...

Det var jag som skrev förra kommentaren :-)

En häxa på Vift sa...

Jag var nog rätt mosig i magen bra länge efteråt faktiskt, mest den där känslan av att ha varit överkörd av en lastbil typ... men tycker att det blev lite bättre för varje dag.
Men då du fick buksnitt så kan du nog nästan räkna med att vara öm åtminstone några veckor till.

Jag fick faktiskt se bilder som läkaren tog invärtes under ingreppet, vilket var lite äckligt men samtidigt lite coolt. :)

Anonym sa...

Lilla gumman ! Du kommer att må bättre, jag lovar !
Och att du blir lite deppig är inte så konstigt, det har varit mycket runt omkring er och nu har du liksom "tid" att slappna av och då brukar man bli lite tom.
KRAM !

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...