onsdag, augusti 13, 2008

Lägg dig inte i!

Lägg dig inte i! Så heter det ofta, ofta vid fel tillfällen. Som t ex när någon förskingrar av skattemedel genom att bidragsfuska, som när någon utsätter sitt lilla barn för en massa passiv rökning eller annat farligt, eller som när man har anledning att misstänka att nån blir illa behandlad av sin partner. Då ska man inte lägga sig i, man ska sköta sig själv och skita i andra. Trots att andra människor utsätts för risker, trots att agerandet urlakar vårt sociala skyddsnät osv...

Men, tydligen så är det helt OK att lägga sig i andra vuxna människors ömsesidiga sexliv. Trots att det är just ömsesidigt och inte påverkar andra än dem själva. Så fort det sticker utanför det där som kallas för normen, då ska det minsann läggas i både här och där. Många förväxlar "jag skulle inte vilja....." med "det är fel av alla andra att....."

Missförstå mig rätt, jag har inget emot att diskutera fenomenen i sig, inget emot att man resonerar kring företeelserna, och absolut inget emot att alla inte kan förstå och sätta sig in i andras val. Men så länge det som sagt handlar om ömsesidigt sex under ansvar ska andra rent ut sagt ge blanka fasen i hurvida andra har en, tio eller femtio sexpartners... hurvida andra har vaniljsex eller S/M.... hurvida andra lever monogamt eller har så kallade öppna förhållande där det är OK att ha sex med andra... Här passar det bra med:
Lägg dig inte i!

2 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

Håller med i vartenda ord! Man ska lägga sig i då barn far illa, men vad folk gör av egen fri vilja,såsom deras sexliv då tex, då får man faktiskt stiga åt sidan och lämna moralplakaten hemma tycker jag.
Det har blivit en väldigt sned uppfattning på när man bör/får blanda sig i och inte.
Vad folk har för sig i sängkammaren skiter jag fullkomligt i men se på när barn far illa, nej se det kan jag inte. lägger jag mig i! Och därmed basta. :)

Anonym sa...

Som vanligt vill jag applådera när jag läser ditt inlägg!

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...