onsdag, september 29, 2021

Restriktioner borta = virus borta?

Ja idag lyftes de restriktioner som begränsat deltagarantal vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, likväl för privata sammankomster i t ex hyrda lokaler. Reglerna om avstånd och sällskapens storlek på serveringsställen t ex är borta och även rådet om att arbeta hemifrån i största möjliga mån. Personligen ser jag fram emot att kunna gå på konsert i december, att kunna se på fotboll live från vettiga platser, att ta en sväng på stan när det är karaoke t ex ... och ja det faktum att jag och många andra i samhället är vaccinerade, att smittspridningen minskat och att färre blir riktigt allvarligt sjuka ger mig absolut en viss tryggare känsla. Men, allt ÄR ju faktiskt inte som vanligt. Eller som det var förr snarare, detta kanske är nutidens "som vanligt". Inte för att vara en downer och partypooper, men i likhet med andra virus skiter SARS-CoV-2 ju fullständigt i om det är 28 eller 29 september. Inget mirakel på den fronten har skett i natt. Det är inte säkrare att trängas och vara närgångna idag än igår, det är inte mindre risk att diffusa förkylningssymtom egentligen är covid-symtom idag än igår, viruset har inte bytt smittovägar idag jämfört med igår o s v. Njut av och gläds åt att det gått så mycket åt rätt håll att dessa beslut har tagits och att livet kan anta en mer normal skepnad. Men sänk inte garden helt och sluta inte värna om dig själv och andra, det är väl vad jag vill säga.

Nog om det.

Annars då? Tja för närvarande öser regnet ner och har så gjort en god stund. Mig gör det inget, jag tål vatten. Dock lär jag ta bilen hem till pappa för att kolla på fotboll, ibland är även jag lat. Eller bekväm i alla fall. Tidigare idag var jag sugen på att tända i öppna spisen, det sitter fint när hösten klart och tydligt visar sin närvaro, men då sotaren kommer imorgon så kände jag att näe ... jag väntar tills efter det. I stället låter jag maken ordna med förberedelserna inför det besöket ikväll. 

På tal om öppen spis så har ni väl koll på att igår var det 2 månader till 1 advent? (Ja ni fattade kopplingen va? Annars får ni tänka några varv till.) Det betyder att jag måste sätta årets glögg om en månad. Vilket i sin tur innebär att jag snart behöver se till så att ingredienserna handlas hem. Shit nu blev jag nästan stressad ju! Och då har jag inte ens börjat skapa min Halloweenoutfit än 😈.




För de som eventuellt överlevt chocken av att jag producerat två blogginlägg på samma dag kan jag avslöja följande: jag kommer INTE att gå som ett spöke. Inte medvetet i alla fall.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...