fredag, september 03, 2021

Kalla mig orakel, expert, guru eller kanske konnässör.

 Men hur avslutade jag mitt förra blogginlägg? Visst minns ni? Annars får jag väl påminna er:
Ikväll är det äntligen landslagsfotboll igen! Jag gissar att det INTE blir 0-0 mot Spanien denna gången. Vem sätter emot?

Och hur blev det? INTE 0-0. Hur bra är inte jag då? OK, skämt åsido. Att det skulle sluta med annat resultat än 0-0 var såklart en lågoddsare. Och när det efter bara 4 minuter stod klart att det inte skulle bli så ... ja då trodde jag verkligen inte på svensk seger. Det ska erkännas. Men bollen är ju som bekant rund, och det utvecklades till en helt annan typ av match än mötet under EM. Här var det inte tal om att bara försvara i 85 minuter för att försvara en poäng, här var det ett Sverige som verkligen gick för 3 poäng, vann helt rättvist och hade mer smak på fler mål än Spanien hade (trots att de möjligen skulle haft en straff). 

Som den sanna realist jag är (pessimist enligt vissa andra men lyssna inte på dem!) tänker jag såklart redan att fallet blir desto högre om det inte funkar alls i nästa kvalmatch mot Grekland, men jag tror faktiskt inte att risken är så stor att de blir styva i korken och tror sig vara oövervinnerliga. Den som lever får se.

På tal om att leva då (ja man måste ju knyta ihop de olika ämnena på något sätt) så har ju livet börjat närma sig det mer normala igen under rådande pandemi-omständigheter. Publiken på Friends Arena igår var en klar påminnelse om det. Att resa tillhör det normala livet för många, själv tar jag mig numera på sin höjd till något av våra grannländer men det kräver ju vissa saker det med. Numera är jag innehavare av både ett covidpass och ett vanligt pass, det senare hämtas ut idag. När jag förra våren såg att mitt pass närmade sig utgångsdatum kände jag att det inte var någon brådska eftersom vi då befann oss i början av en pandemi. Därefter glömdes det helt bort tills jag av en händelse kollade mitt gamla pass tidigare i somras och såg att det gått ut över ett halvår tidigare. Jag bokade genast tid för att skaffa nytt och fick en tid ca 1½ månad senare, det var rätt lång väntetid av ganska förklarliga skäl. Men nu så ... Nu skulle jag kunna åka till t ex Tyskland. Det lär förvisso inte bli aktuellt på ett tag då sonen å sin sida bara är delvis vaccinerad än så länge och att betala en massa för test bara för att kunna ta en sväng är inget alternativ. Men jag är i alla fall redo 😌.

Och på tal om redo (ja det var det där med att knyta ihop...) så har väl många väntat länge på och längtat efter något nytt från ABBA och nu är de bönhörda? Har ni hört nya låten? Vad tycker ni? Jag har inte lyssnat än men det känns som något man bara måste göra. 


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...