tisdag, juni 30, 2020

Life is a rollercoaster, just gotta ride it?

Det har onekligen varit en berg- och dalbana sedan jag skrev senast. Det har gått upp och ner och hit och dit, emellanåt med tvära svängar. Det är väl lite så livet är, men ibland vill jag faktiskt bara köra lugnt i Farfarsbilarna eller nåt ... 

Rehabiliteringen av vadmuskeln gick planenligt i ca två veckor och jag var uppe i ungefär min vanliga promenadförmåga, och försöket att cykla en runda med väldigt lite motstånd tack vare motorn föll också väl ut. Men så tog jag lite oförsiktigt klivet nedför trappen när jag skulle ut från mammas och pappas hus, och då var det klippt igen. Jag slängdes inte helt tillbaka till noll, men jag fick väldigt ont igen och svårt att gå något sånär normalt på benet. Dagarna därpå var jag väldigt nere och deppig, fylld av rädsla att snart helt förlora förmågan att gå. Och även om jag vet att många människor lever hur bra liv som helst utan att kunna gå, men det gick inte att finna någon tröst i det utan jag såg bara mörkt på framtiden. Men, även det vände uppåt igen i takt med att benet åter började skärpa till sig  Idag ska jag försöka mig på en liten promenad igen ... och hoppas inte bli alltför bedrövad om jag misslyckas.


På väderfronten har det också varit upp och ner, just nu är det upp för min del vilket betyder ner för de flesta andra. Det är nämligen efter en varm vecka nu betydligt svalare med regn till och från och mest mulet. Fläkten som fick börja jobba i sovrummet i slutet av veckan har nu kunnat ta en paus igen och jag fick t o m ha en filt på mig igår kväll. Nice! Men de varma dagarna bjöd i alla fall på några riktigt fina kvällar.





Mitt sociala liv har fått ett litet uppsving i alla fall. Midsommaraftons eftermiddag och kväll spenderades med två fina familjer här hemma hos oss. Vi var inbjuda till grillning och brännboll ute i naturen, men då det bara blev vi 10 personer och det dessutom skulle regna valde vi att vara hemma hos oss som har störst plats både med och utan tak över. Resultatet blev lata vuxna och aktiva barn 😉, knytkalas och många skratt.

Helgen som gått har också inneburit socialt umgänge. I fredags var kusin med familj här, vi tänkte först träffas någon annanstans men p g a värmen valde vi att vara här så man kunde bada fritt 😀. De äldre grabbarna bosatte sig nästan i poolen, men vi vuxna fick låna den en stund också. När temperaturen sjunkit en del orkade vi t o m vara lite aktiva, med betoning på lite, i form av sifferkubb.

I lördags hade en väninna bjudit in på tjejdag och efter att ha serverats en god lunch blev det musik-bingo (inkl, lite grattis-i-efterskott-sång och uppvaktande av mig) och vidare umgänge där även några individer av motsatta könet anslöt efter hand. 

Och, inte att förglömma: fotbollen är äntligen igång! Och för TFFs del kan man säga att det blev upp som en sol och ner som inte bara en pannkaka utan två. Min nya tröja till trots ... Skärpning!


Okej, dags att förbereda mig för det där promenadförsöket då. Wish me luck!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...