I stället för mello-blogg blir det matblogg. Kesoplättar, låter det äckligt nyttigt? Kanske det, men äckligt är det sista det är. Ursprungliga receptet är från en lchf-blogg men det är ju inte förbjudet för icke-lchf:are att följa sådana recept ;-). Som sådan, icke-lchf:are alltså, bytte jag kokosfett (örk!) mot vanligt smör och rasolja. I övrigt är receptet samma. Kolhydratsnålt blir det. Och mer mättande än det ser ut. Testa!

Mixa 100 g cottage cheese (alltså keso eller liknande), ett ägg, en knapp msk fiberhusk och en liten gnutta salt med t ex stavmixer. Det blir en rätt tjock kladdig smet så använder man vanlig mixer kan det mesta fasta runt knivarna. Märkte jag... ;-) Forma 4 plättar, kanske 5 mm tjocka eller så, och stek dem på låg till medelhög värme i ½ tsk vardera av smör och rapsolja, ca 7-8 minuter per sida.
Jag har provat att äta dem precis som de är, med lite lite sötningsmedel på, med bär + lite lite sötningsmedel och med vispgrädde + bär. Gott alltihopa. Och gillar du inte keso ska du inte avskräckas, de varken smakar keso eller har den där gryniga konsistensen.
Min kostregistrerings-app får det till ca 216 kcal inkl matfettet för de 4 plättarna (13½ g fett, 2½ g kolhydrater och 20½ g protein).
Till helgen ska jag prova Risentas bönpasta. Jag har provat en annan sorts proteinpasta tidigare och den var... blä!! Nu har flera kollegor sagt att denna är god, så jag måste testa. Det vore toppen med samvetsfri pasta som jag antagligen inte överäter så lätt heller.
Rapport kommer!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar