torsdag, november 28, 2013

Lussekatt + Pepsi Max =

... täta saffransdoftande rapningar. Bara så ni vet. Jag antar att det var straffet för att jag åt ett dylikt bakverk innan det ens är 1 advent, men jag känner att det faktum att jag skulle spela jultävling på bowlingen skulle kunna vara en godtagbar ursäkt.

Bowlingen ja, det var första gången sedan den skadade stortån. Och den höll. Den sitter åtminstone kvar och hindrade inte mitt spel särskilt mycket. Men på söndag när det är matchdags ska jag ta smärtstillande innan jag börjar spela och inte vänta tills efter det börjat göra ont. Om jag kommer ihåg det. Påminn mig! 

Här hemma har något märkligt hänt. Någon har, trots larmet, tagit sig in i vårt hus och stulit... två par svarta thermobyxor med hängslen! Inget annat, tjuvarna har riktat in sig just på varma vinterytterplagg. Ja så måste det ha varit, för de är puts väck. Mina vita brallor hittade jag, tog med till jobbet i måndags, och hoppades att de skulle passa. Det gjorde de såklart inte, de gick inte att knäppa och mina glansiga tights gjorde att brallorna satt nere vid knävecken på nolltid. Det kändes varken passande eller praktiskt så med andra ord fick jag jaga efter nya. Som tur är hittade jag passande ganska billiga svarta thermobyxor, utan hängslen dock men med hällor för skärp och bra resår i midjan, i något tunnare modell. Lagom i sin ensamhet när det inte är extremt kallt och lagom med microfleeceställ under när det är som kallast. Vintern är räddad! Och i ungefär samma sekund så höjs såklart temperaturen igen och hösten återkommer vilket gör thermobrallorna för varma. Jobbigt det där, inte sant? Men, NÅN gång ska väl vintern komma. Kanske t o m snön. Gärna NU! Senast söndag, julskyltningsdag och 1 advent.

1 advent = julkrubban åker fram. Och i år åker den fram på ett nytt ställe. Överskåpen på bokhyllan i vardagsrummet är till slut borta, efter omflyttning och putsning av över 200 glas samt utrensning i flera skåp, och på skänken som skapats ska Jesusbarnet till slut om en knapp månad få se dagens ljus.

Före och efter överskåp:


Det som saknas nu är att några svartvita foton ska printas ut, ramas in och hängas upp på väggen. Sen kan adventstiden få komma. Och efter nästa vecka när både steg 2 av sagopedagogutbildningen och jobbjulfesten är över kan jag kanske tänka på själva julen ;-)

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...