lördag, oktober 19, 2013

Åsså litta annat!

Sedan senast bloggen uppdaterades har det hänt lite annat än bara ätande, faktiskt ;-) Bland annat har jag genomgått första steget i sagopedagogutbildningen. Och jag är såld! Än så länge i alla fall ;-) Första delen handlade mycket om berättande och berättarskap, och i olika smågruppskonstellationer utvecklade vi våra färdigheter med hjälp av utmanande och varierande övningar. Tredje och sista dagen avslutades med att vi utifrån sagor som vi fått och sedan bearbetat och gjort till våra egna hade en berättarföreställning med resten av gruppen som publik. Gruppen består av en massa härliga och engagerade människor och stämningen var öppen och trygg redan tidigt i processen. 

Jag har också för första gången i mitt liv tovat ull, både varianten där man bearbetar ullen med varmt vatten och såpa/diskmedel och varianten med nåltovning. Och minsann fick jag blodad tand, så bli inte förvånande om ni ser mig shoppandes ull lite här och där ;-) Min första skapelse blev min hittills bästa, en liten tomte... Nu är jag sugen på att göra små spöken, till sagan om spökbarnen som bytte färg, men de är ju så måååååånga ;-)




Hjärtat, framför Angry Bird på fotot ovan, är nåltovat med en "stomme" av formklippt skumgummi som bas, och rätt mysigt faktiskt. Jag funderar på att med de lite äldre barnen ha det som ett "den som håller i hjärtat har ordet just nu"-hjärta vid sagostunder och liknande. Vi får se.

Denna veckan som gått har till fyra femtedelar bestått av VAB. Tajmingen var som vanligt taskig då vi hade inskolning på jobbet och jag verkligen hade behövt vara där, men Peter var tvungen att jobba över för att få sina lediga dagar på höstlovet beviljade så det fick bli jag som tog det ändå. Men jag pep in en snabbis i onsdags morse så jag kunde vara med på fotograferingen i alla fall.
VAB-veckan innehöll bland annat muffinsbak, men de blev inte så goda. Nästa gång tar vi nog samma grundrecept men har hackad mörk choklad i smeten. Sonen hann också vänja sig vid nybakade bullar på morgonen/förmiddagen, så nu kommer väl abstinensen ;-)





Och vad mer? Låt se... Jo maken har flyttat in i sovrummet igen efter att ha fått sin apné-skena, och nu funkar det att sova bredvid honom ;-) även om han snarkade pyttelite inatt. Jag har fått vara med om att vinna en bowlingmatch för en gångs skull. Ugnen har pajjat, eller om vi har tur så är det bara ett lager i fläkten som har kastat in handduken. Jag har haft utrensning bland mina kläder, igen, och skänkt bort en hel del kläder jag med största sannolikhet inte kommer att använda ens om jag i framtiden kan få på mig dem. En av de bästa i Idol har åkt ut (George). Och jag vägrar fortfarande göra den senaste uppdateringen på iPaden. Så. Här är mitt liv. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...