söndag, augusti 04, 2013

Semestertider = lata tider.

Lata tider även här på bloggen. Lusten finns men inte orken, kan man säga. Inte enbart vad gäller bloggandet... om man säger... Men det går jag inte in på mer ;)

I synnerhet gårdagen gick i slöhetens tecken för hela familjen. Det är tur vi har semester efter semestern, för det är först idag vi är något sånär back on track. Poolbad, tvätt av semestersmutsiga kläder, ordentliga måltider, lite småfix hemma... och för min del påfyllning av solbränna. Så hårt som jag kämpat för att bli brun så ska jag minsann vara det ett tag till!

I alla fall, vår vecka på resande fot blev ganska innehållsrik och mycket lyckad. Vi startade med att ta oss upp till Mariestadstrakten där Anita med sambo, boendes långt ute i spenaten, fick oss på besök i ett par dygn. Simon var i himmelriket då de har både katter, hundar och höns. Att han sedan följde efter några av djuren in i kohagen bredvid tänkte han inte ens på ;) utan var mäkta förvånad när vi upplyste honom om det faktumet efteråt. Som tur är höll sig både kossor och tjur på behörigt avstånd. Vi turistade också lite i Mariestads hamn, vid slussarna i Norrkvarn och såg oss omkring i närområdet. Kvällarna bjöd på god mat och många skratt, till stor del ute i paviljongen som skyddade oss mot flugorna som var kohagens bihang. Så'nt är livet på landet!


Sedan drog vi vidare västerut, till Bohuslän, Uddevalla och stugan i Sundsandvik där lugnet tog slut för mamma och pappa. Redan första dagen bjöds det på en så'n där underbar kväll på bryggan med grillning, kräftfiske, båtskådning, snack och sällskapsspel långt in på nattatimmarna.

Nästa dag, i tisdags, packade vi bilen lite lätt för att spendera ett dygn med nya vänner boendes i Uddevalla. Ja från början bjöd jag fräckt in mig på en fika, jag och "frun" i huset gick samma förskollärarutbildning och beslöt när skolan slutade i juni att såklart ses igen, men planerna växte och det blev till slut en heldag. En himla trevlig sådan med lekplatsbesök, småskaligt turistande på bl a strandpromenaden i Uddevalla, en runda på den nya bangolfbanan, allt för mycket god mat och trevliga samtal halva natten. Tusen tack för gästvänligheten och sällskapet Lotta och Arvid! Hoppas vi får chansen att återgälda det.

Hej hopp in i bilen igen och tillbaka till Sundsandvik för ett par dygn till i stugan. Någon båttur blev det inte för den enda dag då det tidsmässigt skulle passa så blåste det rätt otrevligt, men det gick fint ändå. Man kan ju alltid göra annat på semestern. Som att äta... tyvärr... Inte en enda kvällspromenad längs den vanliga rundan genom byn blev det. Däremot mer spelande, som Hänga Gubben t ex ;-) Och de tidiga morgnarna lös med sin frånvaro, jag har aldrig varit med om att vi legat kvar i sängen så länge där uppe. Jag sov förvisso knackigt av olika orsaker, men ligga kan man ju ändå. Alltså nu talar jag inte om SÅ'NT ligga... Hallå, måste ni tänka på snusk hela tiden?

I torsdags var det 15 år sedan jag gick med på att Peter ingick äktenskap med mig ;-) Detta firade vi genom att dumpa Simon med mamma och pappa medans vi själva tog oss till andra sidan viken. Till Hafstens camping och deras restaurang Corallen. Där tillbringade vi sisådär en 4 timmar på kvällssolen på restaurangens uteservering och slog på stort med dessert och allt ;) Man får passa på... 

I fredags var det så dags att åka hemåt, och vi svängde inom Ullared för första gången på 8 år. Ett snabbt besök skulle det bli, och så blev det. 2 timmar var vi på GeKås, inga av de övriga affärerna besökte vi, och bara 1500 spänn fattigare blev vi varav 1200 lades på kläder till oss tre. Men hade läget varit ett annat hade jag absolut kunnat shoppa oss ordentligt. De hade betydligt mer kläder i min smak än förra gången vi var där, och av en snabbtitt på heminredningsavdelningen att döma hade jag nog kunnat få med mig en hel del ljuslyktor, ljus, textilier och smått&gott hem. Inte för några trettiotusen dock som vissa återkommannde storshoppare i dokusåpan på Kanal 5. Hur lyckas de?

Ja, nu är vi alltså hemma igen och har en veckas ledighet kvar. Den ska utnyttjas till max. Mest sol och bad när semestern är slut vinner??

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...