söndag, juni 24, 2012

Midsommarafton = snaps, hångel och fylla?

Njäe... här blev det bara en av de tre sakerna. Ni får själv gissa vilken ;-)

Ett dygn före midsommarfirandets början visste inte vad vi skulle göra och med vem. Men så plötsligt föll allt på plats, spontant och kravlöst.

Mitt "firande" började med att jag sänkte medelåldern på torghandeln på midsommaraftons morgon. Yepp, jordgubbarna + lite smått och gott inhandlas av tradition där. Nästa steg av traditionen, d v s att köpa med mig nybakade frukostbullar hem till familjen, frångicks dock. Nyss nämnda familj hade nämligen redan käkat när jag kom hem igen. Otåligt folk det där.

Nästa steg i firandet bestod i att kliva i regnkläderna och åka till den lilla hålan vid namn Hammarlöv där Sandra och Kalle bor. Iförd regnkappa och gummistövlar utanpå midsommarklänningen blev det både fika och dans kring midsommarstången från ettiden och en god stund framåt.

Sonen vägrade dock dansa, tråkmåns!! Peter däremot, han hade det så trevligt så... Nästan FÖR trevligt ;-)

Naaaaaaw!! 

Vid dansen slöt även bl a saknade f.d kollegan Ann-Lo upp och det blev kramkalas :-)








 
Vid femtiden vankades det så gäster från Landskrona av alla ställen, planeringen med mat och dryck sköttes kvällen före via sms ;-) och vi fick ihop det riktigt bra.









En timme innan deras ankomst regnade det fortfarande och var riktigt kyligt så jag dukade inomhus. Men så plötsligt försvann både moln och regn, och solen sken i stället från en klarblå himmel. Så vi hamnade utomhus i alla fall, så som sig bör en midsommarafton.
 Det soliga vädret höll sen i sig så den traditionsenliga kvällspromenaden blev längre än normalt. Lite turistande i vår egen närmiljö kan man kalla den. Och minst en av gästerna blev ordentligt nällad på både husvagn och campingliv.

Väl hemma igen följde såklart jordgubbsätandet. Och fortfarande gick det aldeles utmärkt att sitta utomhus.

Inte förrän efter kl 22 flyttade vi in, och då mest för att Simon gnällde ;-) och för att kunna lyssna bättre på musiken. Viktiga grejer det där. Simon själv brydde sig dock mest om gottebordet. Otippat va?

Inte förräns närmare 2-snåret drog vi oss sen till kojs. Det blev en lång dag/kväll... men väldigt trevlig sådan. Det ganska oplanerade spontana blir ofta så, avslappnat och skönt. Tack för trevligt sällskap! säger vi till alla som vi umgicks med under dagen, natten och morgonen därpå ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själv!

Men jag undrar ju... du drack ingen snaps, och jag såg inget fylleri.. då återstår bara hångel och det missade jag det också ;)

/Janeth

Jennie sa...

Vi gick ju trots allt inte till kojs _tillsammans_ allihopa :D

tess sa...

Vilken mysig blogg och vilka härliga bilder från eran midsommar!

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...