onsdag, april 13, 2011

Mixmaxat och ihopsnurrat.

Så kanske man kan beskriva detta inlägg, en salig och osalig röra. Det är så mycket jag vill dela med mig av plötsligt.

Först: oopsies! "Bröd" som inte är bröd. Nästan inga kolhydrater, mer protein och betydligt mer fett. Så magra pålägg och tillbehör rekommenderas för den som inte kör LCHF. Men i alla fall, GOTT tycker jag. Konsistens och sak skiljer sig såklart från bröd men de fungerar aldeles utmärkt som underrede för de goda påläggen eller istället för hamburgerbröd t ex. Gör 8 st såhär:

Vispa 3 äggvitor hårt. Rör ihop 3 äggulor med 100 g naturell philadelphiaost (jag väljer den magrare men inte supermagra), en knapp msk fiberhusk, ½ tsk bakpulver och en lite nypa brödkryddor.


Vänd försiktigt ner äggulesmeten i vitorna så att så mycket som möjligt av luftigheten stannar kvar.


Klicka ut smeten på bakplåtspapper och strö ev. frön eller riven ost över. Här har jag linfrön på hälften och sesamfrön på andra hälften.


Grädda i ugn i ca 25 minuter, eller tills de är ljust gyllenbruna, vid temperaturen 175 grader.


Äts t ex med nån god ost... eller då till burgare.


Sen... klänning. Vi ska på bröllop 2 juli och jag har redan klänningsnojja. Jag vill ha enkla grejer utan rosetter och blommor och volanger men det finns inte så värst mycket. Dessutom vet jag ju inte säkert om jag går ner så mycket innan dess som jag önskar. Men, jag hade glömt att jag har en mellanbrun aldrig använd linneklänning hemma som numera passar aldeles utmärkt, och modellen är sådan att den troligen funkar även om jag "bara" går ner 5-10 kg till. Så, jag har en backup ;-) En sjal över axlarna i kyrkan, BH i rätt färg och nåt passande smycke så funkar väl den?


Nästa ämne: i morse när jag lämnat Simon på skolan så höll jag på att fnissa på mig. De berättade om SD-politikern som lämnat partiet... för att de har en generaliserande bild av invandrare. Men va?? HAR de? Chocking news... eller hur??

På tal om nyheter läser jag i lokalblaskan att TV-programmet Kniven mot strupen med superirriterande Gordon Ramsay-wannaben Alexander Nilsson besöker Trelleholla denna veckan och programmet om puben/restaurangen Karaveller beräknas sändas 10 maj. Lokalpatriotiskt måste man väl se på det då...

Till sist... idag kommer äntligen mina nya brallor :-) Jag har varit sugen på dem länge, men det har inte varit lönt att beställa dem eftersom jag varit så fet. Men nu när jag är mindre fet tror jag de funkar, dessutom var de nedsatta rejält i pris. Ålderskris? Nehejdå, jag TYCKER att de är coola :-)

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...