söndag, mars 06, 2011

Saker att göra före ni dör?

Har ni några såna? Saker ni känner att ni minsann ska hinna göra minst en gång innan jordelivet tar slut?

Jag har såna. Vissa mer realistiska och lättare att nå än andra....

Vasaloppet vill jag åka minst en gång. Vilket kräver en del planering inte minst eftersom skidåkningsträningsmöjligheterna här nere är minst sagt begränsade... och det lär inte hända på många år, så jag hoppas inte loppet är utrotningshotat.

Springa en mil ska jag göra minst en gång. Eftersom jag sprang 8 km för nåt år sedan och dessutom börjar komma i hyfsad form igen ska det inte vara så orealistiskt alls. Många har som målsättning att springa en maraton, men det finns en gräns för hur självplågande jag är. En mil räcker. Kanske redan i år?

Se Grand Canyon, på riktigt, vill jag göra minst en gång. Det bara känns som nåt man borde se liksom. Vad hindrar då, förrutom ekonomin? Jo det är ju så att jag är fruktansvärt höjdrädd, så att komma såpass nära att jag ö h t får en grepp om hur stort och djupt och mäktigt det är och för att se floden där nere lär bara kunna ske under påverkan av tyngre droger... och då minns jag väl det ändå inte efteråt.

Besöka London måste jag också göra. Det är en sån sak som ger vuxenpoäng. Och nej, de timmar vi spenderade på Heathrow på väg till och från Indien räknas inte.

Och på tal om Vasaloppet så hade det varit så himla coolt att vid livets slut kunna säga, utan att ljuga, att jag genomfört en Svensk Klassiker. Men... såpass atletisk lär jag nog aldrig bli.

3 kommentarer:

SjörövarJenny sa...

Grand Canyon drömmer både sambon och jag om också. Men eftersom vi liksom du är höjdrädda båda två, så har vi kommit fram till att vi skall paddla nere i floden i stället... Så ser man bergen nerifrån.

Jennie sa...

Lite fusk ;) men självklart också en variant... Det måste vara en särskild känsla från det hållet också.

NIni sa...

Att resa öht.
Allra helst skulle jag ju vilja åka tillbaka till mitt paradis Mauritius. Men det vet jag att det aldrig kommer att ske.
Jag skulle vilja åka till Irland. Jag skulle vilja se Ayers Rock i Australien. Jag skulle vilja se Macchu Picchu (eller hur det stavas). Jag skulle vilja besöka Indien.
Men jag får nog vara glad om det blir en tur till Mallorca. ;)

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...