onsdag, december 14, 2022

Lucka 13 och 14. Dubbellucka igen.

Nu blir det Luciasången? Nej, det blir det faktiskt inte. Det blir två jullåtar som har en sak gemensamt: det är båda duetter mellan en man och en kvinna. Där slutar väl likheterna 😊, men nåt får man ju hitta på när man inte orkat blogga en dag och därför ligger efter. 

Först blir det Mel & Kim. Och då inte 80-talets pop-duo bestående av Melanie och Kim Appleby utan det handlar om komikern Mel Smith och sångerskan Kim Wilde. Rockin' Around the Christmas Tree skrevs av Johnny Marks (ja ni minns rätt, jag nämnde honom härom dagen med) och spelades in av Brenda Lee 1958. Sedan dess har en rad olika artister gjort sina versioner av den, Mel & Kims är från 1987 och samlade in pengar till välgörenhet via organisationen Comic Relief. Videon är nog känd för många och i den kan man bl a se dockor föreställande Bette Midler och Tina Turner. 



Nästa duett är en färsk sådan mellan de två som underhöll oss i fredags kväll, alltså Måns Zelmerlöw och Carola. Let's Sing (It's Christmas Time) är skriven av Peter Kvint, David Lindgren Zacharias och Sharon Vaughn, alla erfarna låtskrivare som ligger bakom låtar med kända artister som A-ha, Eeagle-Eye Cherry, The Ark, Smith & Thell med flera. 

Tyvärr får ni nöja er med att kolla på en stillbild under tiden ni lyssnar.


Själv är jag av någon anledning inte jätteförtjust i Carola i största allmänhet. Men hon kan sjunga röven av de flesta fortfarande och är det nån som kan sjunga julsånger så är det hon. Och Måns, hans uppåtpekande kurva fortsätter. Jag tycker han blir bättre och bättre. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...