tisdag, december 24, 2019

Lucka 24: Tro't eller ej - det är julafton!

Yepp tänka sig, denna dagen kom i år också. Dagen som svår i centrum för julfirandet i Sverige, allt medans stora delar av världen inte fattar varför vi är så tidigt ute. JulDAGEN är ju imorgon ....  Men, den gamla traditionen att fira aftnar och att en helg börjar kl 18 kvällen före har satt sig fast, med något förskjuten tid dock. För många startar t ex julaftonsfirandet med Kalle Anka, så även i min familj. Andra samlas till lunch, något vi också gjorde tidigt i min barndom när en större del av släkten firade ihop.


Här startade dagen med sovmorgon, välbehövlig efter gårdagens uppesittarkväll med efterföljande evighetsdiskussion om respekt och relationer och föräldraskap och ... ja sånt där som man heeeeemskt gärna vill älta natten före julafton. Sonen, som var den som nog sov längst av oss, fick i sin julstrumpa en ny eltandborste! Jomen han har faktiskt själv sagt ett tag att han behöver en ny då den gamla laddar dåligt och jag sa att vi skulle kolla på mellandagsrean. Men då hade jag redan hittat denna.





Nu står revbenen i ugnen och ska utgöra sonens julaftonslunch. Själv har jag nyss slevat i mig årets första skål Ris a la Malta med konserverade mandarinklyftor i. Precis som i barndomen ... fast nu i animaliefri versionen dock. Precis lika gott.



















Nu har jag två timmar på mig att bestämma mig för vad jag ska ha på mig när vi ska hem till päronen och hur jag ska ha håret, plocka ihop min vegetariska julmat och göra klart ett gäng chokladbollar. Med andra ord har jag absolut inte tid att blogga mer nu. Hoppas ni får en finfin julafton!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...