torsdag, november 02, 2017

Jag är inte bara språkpolis.

Jag är siffernörd också. Litegrann i alla fall. Inte av samma kaliber som Johan Olsson i bankreklamen, ni vet "Jag vill aldrig sluta räkna, jag vill bara räkna annat", utan mer på prospect-nivå. Jag tycker om att jämföra och tydligt kunna se om resultatet blivit bättre eller sämre, kanske för att mitt jobb är så svårt att mäta konkret? Det kan så vara... Lite amatörpsykologi såhär på morgonförmiddagskvisten.

I alla fall, jag och min kompis FitBit Charge 2 har känt varandra i två månader nu. Eftersom den första månaden utvärderades i siffror så måste ju den andra månaden utsättas för samma granskning, annars finns ju ingen jämförelse att göra. Så det är dags att ta fram papper och penna, aktivera den del av hjärnan som pysslar med matematik och med hjälp av Runkeeper, FitBit-appen och eventuella stödanteckningar på facebook summera den gångna månadens promenerande. Redan innan en enda siffra skrivits ner vet jag att det gåtts markant mindre den senaste månaden än den föregående, i synnerhet saker jag inte själv kunnat rå på har påverkat mig påtagligt negativt, men räknas ska det ändå!

(Eftersom detta är oerhört viktiga saker måste dock informeras om att denna uträkningen går en dag omlott men den förra vilket kan ge en viss liten statistisk avvikelse, detta beror på att jag inte började umgås med FitBiten den 1:e utan den 2:e men jag vill räkna kalendermånader fr o m nu.)

Ållrajt!

➤Under oktobers 31 dagar tog jag 9 promenader på totalt drygt 11 h med ett genomsnitt av 1 h och 15 minuter. Detta kan jämföras med föregående månad då jag tog fler promenader (16 st på 30 dagar) men i genomsnitt kortare (1 h 1 minut). Eftersom målet är minst en timme så många dagar som möjligt visar detta på en trend jag vill ändra.
➤Kortaste promenaden var 28 minuter och längsta över 2 h och en kvart, så spridningen var stor.
➤Enligt Runkeeper var den genomsittliga promenaden drygt 4,8 km lång och snitthastigheten 3,8 km/h. Ingen risk för fortkörningsböter där inte!
👟Totalt under oktober tog jag en bit över 165 000 steg, det ger ett snitt av knappt 5½ tusen per dag. Månaden dessförinnan låg snittet på 7.000 så även här är minskningen tydlig och markant.
👟Av det totala stegantalet kom drygt 41% från regelrätt promenerande, det är ganska likt föregående månad (46%).
👟Stegrikaste dagen blev det nästan 16.000 steg, lägstanoteringen var 756. Ungefär samma spridning som i september. Noterbart är att den stegrikaste dagens notering matchar siffrorna för hela veckan när jag mådde som sämst under månaden. Det säger en del, i alla fall för mig som lever med mig själv 😉.

Det kan också nämnas att trenden som började anas vid förra månadssummeringen, d v s att snittpulsen vid promenerandet minskade succesivt, fortsatt. Genomsnittlig promenadpuls nu var 104, mot 110 sista veckan i september och totalt 116 under den månaden. Även min genomsnittliga vilopuls har minskat något från 76 till 69.  Vad ska jag dra för slutatser av det? Ingen aning 😀. Men det är ju inte något negativt i alla fall, och siffror är ju som sagt kul 🔢

Har ni somnat? Inte? Bra! Bara för det får ni några riktigt riktigt torra skämt!




Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...