fredag, november 30, 2012

Förmågan att tänka positivt...

... är nåt många av oss behöver öva på. Så även jag. Men idag tror jag att jag lyckas lite ;)

Men lyssna: Jag är magsjuk. Andra slängen nu, denna trippelt värre än den förra, det snurrar runt på jobbet bland både barn och vuxna och är hejdlöst kul. Inte... Idag är hela min avdelning tömd på ordinarie folk. Inte ens jag som sällan brukar ta del av såna där epidemier kunde alltså stå emot detta året. Så lussekattsbaket med Simon, som han sett fram emot så, fick ställas in. Eller skjutas upp i alla fall. Jobbarkompisarna fick klara sig utan adventsfikat jag traditionsenligt brukar bjuda på fredagen före 1 advent. Och kvällen vi äntligen lyckades få till med Sandra och Kalle får också skjutas fram, ända tills nästa år.

Så vad är positivt då? Jo, jag har ju haft vissa problem med adventspyntandet. Stakar, stjärnor, bollar och sånt brukar sättas upp kvällen före 1 advent och sen tändas på söndagsmorgonen, på lördagskvällen är det levande ljus i fönstren som gäller. Men nu skulle vi inte vara hemma på lördagskvällen, knappt under dagen heller. Vilket nu alltså p g a den där magsjukan ändrats... Nu är vi hemma imorgon kväll och kan göra som vi brukar! Sedär... phiphazen vad bra jag är på att hitta det positiva!


Och en positiv sak till: jag har i brist på annan sysselsättning, förrutom toabesök då, spelat extra mycket spel på luren och äntligen lyckats komma under 100 drag på Solitaire!















På facebook flödar statusuppdateringarna idag om hur det snöar i Malmö. Men inte här hos mig inte :( Ändå såg jag jättemycket snö igår eftermiddags, hela tvåochenhalv flinga. Minst! Ja jag vill ha snö. Ljust, vitt, kallt, vackert, roligt. Ge mig! Jag ska bl a ägna mig åt skapande aktiviteter under min pågående VFT och vad passar bättre än att göra lite fina snögubbar?



(Edit: precis när jag skickat detta såg jag att det faktist kommit liiiiiiiite snö här. Liiiiiiiite)

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...