torsdag, november 15, 2012

Börjat julhandla!

Nej jul-nazi har inte slått huvudet hårt. Jul-nazi är bara förutseende och ute i god tid. Det är knappast så att jul-nazi kokt äggen till sillen eller skalat potatisen till Jansson, däremot har jul-nazi köpt servetter till julaftonsdukningen, en till duk så att det finns likadana till båda borden som kan behövas, och så lite pynt till adventsljuslådan. Lite lagom va?

Ja det vet ni nog vid detta laget att jul-nazi, det är jag det.Vissa saker kompromissas inte med. Adventspynt upp tidigast kvällen före 1 advent att tändas morgonen därpå. Julpynt upp tidigast skolavslutningsdagen OM vi av nån anledning inte tvingats förlägga vår årliga julfest tidigare än så, då kan det vara okej att göra det helgen innan ;-) Och ja självklart är det skillnad mellan adventspynt och julpynt. Hallå eller?! ;-) 

Barn i huset kan gärna få egen gran med valfritt pynt inkl. egengjorda grejer men i "min" gran vill jag ha det städat och färgmatchat, ingen Disneygran här inte (däremot kan jag beundra dem hemma hos andra). Färgmatchning ja, jag minns en gång på nåt kalas här när nån ställde en RÖD kaffetermos på ett bord vars dukning som gick i grönt och lila och när jag såg det på foto gjorde det ont, riktigt ont. 

Jag kan inte hjälpa't, jag ÄR sån. Och eftersom han den där jag är gift med inte har några särskilda preferenser så kan jag också styra utan större besvär. Men, det kanske finns hopp för mig också. För idag fick faktiskt Simon bestämma om vi skulle ha den ljusa varianten av duk (typ natur, sådär) eller den mörka (typ brunsvart). Och han valde den ljusa. Utan att tveka.

Och Simon, han lyckades t o m idag få mig att köpa honom en lussekatt. Med 4 veckor kvar till Lucia. Illa, illa. Men jag åt i alla fall inte, alla kan inte vara sådär gränslösa. Hur skulle DET se ut?

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...