söndag, januari 22, 2012

Nu rör det på sig igen.

Litegrann i alla fall. Jag talar om vikten alltså. Nystarten gick trögt viktmässigt, så jag började registrera mina dagar igen på HälsoVakten och såg att jag hamnade på ett ganska lågt energiintag. En bra fördelning, cirka en tredjedel av energin vardera från protein, fett och kolhydrater och allra minst just på kolisarna, men för lite totalt. 5-600 kcal mindre per dag än jag försöker ligga på, ca 1200 i stället för 17-1800. Ändå tyckte jag att jag åt ungefär som för ett år sedan men nej jag åt tydligen ganska mycket mindre. Och även om det eviga "äter du så lite ställer kroppen in sig på svält och du går inte ner!" är en väl utspridd myt, man ska ner på en betydligt lägre energinivå och under en längre tid för att det ska vara tala om svältläge och även de som svälter går ju ner i vikt, så är det absolut sant att förbränningen kan minska om kroppen får i sig mindre än den vill. Så, jag ökade upp alla portioner lite och hamnade vips på en bra nivå vilket gav resultat på vågen. Minus ett kilo denna veckan. Och det gav också resultat på träningen, orken har varit större sen jag började äta lite mer.

Så, 6 kg kvar! Gärna illa kvickt ;-) men jag är inte beredd att gå på nån snabbkur a la pulver eller extrem lågkalorikost för att det ska gå undan utan jag ska försöka fortsätta såhär. 

Fast idag har jag en tjockisdag. En riktigt jobbig pessimistisk tjockisdag. Ja jag känner mig helt enkelt tjock. Vilket jag i o f s är också, lite i alla fall, men jag känner mig såpass att jag börjar tvivla på att jag kommer att vara nöjd om 6 kg. Det känns som att 6 kg är _ingenting_ nästan, att det inte kommer att göra nån skillnad mot nu, att det kommer att behövas tio till för att inte känna mig som en tjockis. Men den förnuftiga delen av mig lär förhoppningsvis snart vara den som pratar högst igen, och jag ha verkligen tänkt att stanna på 65 kg ett bra tag efter att jag nåt dit oavsett om jag känner mig helt nöjd eller ej. Helt enkelt för att ge hjärnan en chans att liksom vänja sig och hinna i kapp kroppen. Dessutom har jag ju tänkt fortsätta träna även när jag inte försöker gå ner i vikt längre och då kan ju kroppen förändras också. 

Imorgon hoppas jag inte är en tjockisdag!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...