onsdag, maj 28, 2008

En salig eller osalig röra.

Take a pick!

Först kan jag berätta att jag fått hyfsad ordning på badrummet, bland annat med en hemmasnickrad vägghylla
Commercial Mortgages. Mer om det i hembloggen.

Sen är väl en av dagens stora nyheter att sjuksköterskestrejken är över, parterna har enats. Vad skiljer det nya avtalet från det som förkastades för 6 veckor sedan vilket fick som följd att strejken utbröt? Inte mycket. I princip en halv procentenhet mer i löneökning på 3 år och att lägstalönen på 21.100 kr införs ett halvår tidigare. That´s it! Undrar hur många som i morgon bitti när de vaknar upp känner att det var värt det....

Och så lite
veckotema Kropp / kroppen. Jag har ont i delar av min, kropp alltså. Efter badrumshyllssågningen och -spikningen trodde jag att min småskadade nacke skulle protestera efteråt. Men istället är det min till-och-från-onda bowlinghandled som inte är riktigt nöjd. Den gör ont och är t o m svullen. Ack ack ack, så synd det är om mig.


Sist receptet på den veganska blåbärstårtan som någon frågade efter.

Botten: Smält 50 g mjölkfritt margarin och låt svalna. Blanda 4 dl siktat dinkelmjöl, ½ dl sojamjöl, 1 msk bakpulver, 2 dl socker och ½ msk vaniljsocker. Blanda det svalnade margarinet med 2½ dl sojamjölk och rör sedan ner det i den torra blandningen. Häll smeten i en smord bröad form, grädda i ca 35 minuter i 200 graders ugnsvärme och låt botten svalna i formen.

Fyllning 1: vaniljkräm av Ekströms kok-marsan och sojamjölk.

Fyllning 2: Go Green vispgrädde blandad med halva mängden blåbärssylt.

Garnering: Bred Go Green vispgrädde utanpå/ovanpå tårtan, vispa grädden lätt dagen innan så hinner den "stanna" ordentligt. Spritsa sedan en kant och ev. ett mönster av grädden ovanpå tårtan. Lägg färska blåbär eller frysta tinade och avrunna blåbär mellan de spritsade gräddränderna. Pensla på tårtgelé gjort av 3 msk vegetabiliskt gelésocker och 1 msk vatten. Låt vila i kylskåp minst 3 timmar innan servering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja sjuksköterskestrejken ja...vad ska man säga?!

Skönt med lite ordning i badrummet, man kan aldrig få för mycket hyllor där tror jag för på något konstigt sätt så lyckas man alltid att fylla dem.

Jag kommer att lägga in en länk i min blogg till din sida, hoppas att det är okej men annars får du hojta så tar jag bort den.

Ha det så bra. =)

Jennie sa...

Helt OK gitsie!

Ja vi har flera skåp och en låda undet tvättställen men de är också proppfulla, konstigt *s*

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...