söndag, februari 28, 2021

EFIT lördag 27 februari

Nu har det gått så lång tid sen jag deltog senast att jag väl får förklara vad EFIT är igen. Jo EFIT står för Ett Foto i Timmen och går ut på att helt enkelt dokumentera sin dag i bilder under vissa datum (eller andra om man inte kan/vill just då). Sen kan man posta sin dokumentation HÄR för andra att ta del av. Igår var jag med för första gången på länge, ofta glömmer jag eller så händer absolut ingenting värt att slösa utrymme på minneskortet på 😂. 




Jag vaknade vid niosnåret men det dröjde ett bra tag innan jag steg upp. När det väl blev av fixade jag frukost med bland annat varm choklad i peppande mugg.


Timmen senare hade jag lyckats klä på mig och möts av denna uppenbarelse i spegeln. Hmmm, jaja jag var ju vaken i alla fall!



För två veckor sedan åkte jag pulka i full michelingummeklädsel och nu var det 8 plusgrader, sol och nästan vindstilla så jag bannade mig själv för att vara klädd i svart och grått. Men en promenad blev det!




Halv fyra var jag i slutet av rundan som till slut blev ca 5,2 km och längsta hittills i år.


Det kan vara lätt att glömma att jag är sjuk ibland, men det kan bli förödande att sticka huvudet i sanden. Så efter promenaden blev det en lång stunds vila då jag även passade på att ta mig ett mellanmål och lite vätsketillförsel.


Ca 1½ h vila blev det, därefter tog jag mig till ICA Maxi för lite inköp. Bl a ansiktstvätt till sonen och en för mig ny vegoprodukt som ska bli intressant att testa. Den testas lämpligen en dag maken kan sleva i sig det om jag inte gillar det, han äter typ allt, och jag själv har någon form av reserv.


Väl hemma placerade jag ändan i min arbetsstol och fixade bl a vitlökssås till middagen. Färdig dipmix med löksmak + vitlökspulver i havrefraiche utspädd med lite sojadryck utgjorde den. Såsen alltså. Inte hela middagen.









Här är middagen. En del av den i alla fall, jag fyllde på med mer grönsaker sen. Det gömmer sig en bakad potatis där under.










Sen var det ju sista deltävlingen i Melodifestivalen och den sågs även den, i brist på annat. Jag tog inget foto halv nio, så ni får detta från programmets början i stället.






När även denna deltävling var slut och vi hört alla deltagande låtarna så symboliserar sonens uppenbarelse ganska bra min känsla. Tusses låt förra veckan och The Mamas nu var i princip det enda som var nåt att ha i sammanhanget i min mening. Vi får väl se om kommande lyssningar på radion t ex kommer att förändra min uppfattning.


Efter programmet förflyttade sig maken och jag in till vardagsrummet för lite pusselbyggande och spelspelande (jomen så måste man väl säga?). Min rygg började ungefär nu försöka döda mig långsamt, plågsamt och många gånger ... men tack vare en del förberedelser lyckades jag skrapa ihop en liten svennebananostbricka.



Hjärnan fungerade i alla fall tillräckligt för att jag skulle vinna över maken i Geni. Därefter var det dags att ge upp ...

... och placera den ilsket värkande kroppen i sängen. Det tog någon timme, sen lyckades jag till slut somna.

Så, det var allt för denna gången! Tänk att ibland lyckas en officiell EFIT-dag pricka in en dag då jag faktiskt GÖR något 😀.


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...