torsdag, oktober 26, 2017

Inget är som väntans tider.

Glöggen är satt, så nu väntar vi på att den ska jäsa klart lagom till 1 advent.

Min kropp inkl. min knopp är fortfarande nere i en dvala, så nu väntar jag på att den ska vakna därifrån och resa sig igen. En helg med flera trevliga inslag står på spel.

Begäran om omprövning av beslutet om vårdbidrag, ett beslut som sade att vi även fortsatt kommer att få 1/4 men inte mer, är inne sedan några månader tillbaka. Handläggningstiden angavs till ca 4 månader så nu väntar vi på att ev. få avslag även på omprövningsbegäran. I så fall väntar nästa steg, överklagan, och nästa väntetid.

Efter att rehab-mötet tidigare i månaden ställdes in är nu nytt möte inbokat om knappt 3 veckor, så nu väntar jag på att få höra arbetsgivarens tankar om vilka anpassningar av arbetsuppgifter och arbetssituation som kan göras för mig.

Und zo weiter.

Men väntan behöver inte vara jobbig, väntan kan även innebära att ha något trevligt att se fram emot och det är en rätt häftig känsla. Flera av mina se-fram-emot-saker rör musikaliska upplevelser. Bl a ska jag återse Peter Johansson och gänget i Champions of Rock igen för tredje gången i november, en hyllning till fantastiska Queen. Och till våren ska jag och mitt favoritkonsertsällskap Marlene på ett gig med Skid Row. För några år sedan var de, och vi, på ett skumt ställe under Parken i Köpenhamn. En trevlig dansk snubbe uppmärksammade trots mörkret två helt vilsna tjejer som läste kartan på fel håll och förbarmade sig över dem. D v s oss. Nu har bandet den goda smaken att komma till Malmö, till ett ställe vi faktiskt hittar utan problem 😉.

Det där Skid Row-giget i Köpenhamn lärde mig dock en värdefull läxa: att inte ha högklackade stövlar på konserter där jag är stående publik. I synnerhet inte när det krävs både gående och stående och därefter bilkörning för att komma hem, för fötterna gör ONT! Och extra mycket när man, som jag denna kväll, dessutom blivit stämplad på stortån så den bröts. Aj!











Som den eminenta filmskapare jag är ordnade jag såklart en dokumentation av ovan nämnda konsert (sångaren är för övrigt utbytt igen sedan dess):


För att inte vara orättvis delar jag ett klipp från Champions of Rock också, detta var ganska exakt 7 år sedan.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...