måndag, december 14, 2015

Lucka 13 = Lucia?

Nope. Jag bevittnade inget Luciatåg igår, varken i det så kallade verkliga livet eller på TV. Istället lyckades jag orka fixa flera ärenden i flera olika affärer i flera olika städer samma dag. Förvisso med pauser emellan, men ändock. Det går framåt. Sen hade jag förvisso hemsk skallebank i förmiddags och låg till sängs halva dagen men jag väljer att fokusera på det positiva. Äckligt hurtfriskt, inte sant?

Lucka 13 - SM i stilleben?

Jag minns inte så noga men visst har jag nämnt att vi grejar lite här hemma? Målar och så? I alla fall, nu har rollern och penseln arbetat klart i hallen och TV-rummet och ska få vila tills nästa år. Nån stor nyansskillnad mot förr är det inte, men det är renare och fräschare. Och så har några möbler fått nya platser eller fått flytta ut helt. På snedväggen mellan hall och TV-rum stod t ex tidigare den stora mörkbruna byrån med alla ljusfat och ljuslyktor i. En av de viktigaste möblerna i huset m a o :-D Den byrån ska så småningom avvecklas (vilket dock kräver att maken först lyckas skiljas från några av sina platskrävande saker i vardagsrums-skänken) och har så länge fått en tillfällig plats i arbetsrummet. Väggen ska i stället förvandlas till en foto-vägg har jag tänkt. Men inte än. Först ska granen stå där, troligen. Men sen så! För tillfället ser det dock ut såhär, granen flyttar inte in förrän i slutet av veckan:

Här är byrån som alltså fått flytta på sig:

Det blir liksom en kedjereaktion av så'nt där, flyttas en sak får nästa också flyttas och dit det flyttas står något annat som då också måste flyttas o s v. Nu fick krubban hitta en ny plats, den kunde inte följa med in i arbetsrummet för där vore den aldeles för undanskymd. I stället hamnade den i vardagsrummet, med lite piff runtom (ljuskedjan på väggen är i form av guldstjärnor):

In till vardagsrummet har också det bruna hörnskåpet flyttat, det står nu i hörnan bredvid matrumsmöblerna i stället för i TV-rummet. I den nu lediga hörnan har det hux flux skapats ett stilleben. Inte helt tokigt, eller? Från taket ovanför ska en lampa hänga, och kanske nöjer jag mig med det eller så kommer det upp nåt diskret längre upp på väggen. Hur det blev får ni se inom de närmsta 6 dagarna, för innan denna veckan är slut ska allt vara klart (utom fotoväggen då, den har jag ju på mig till tjugondedag Knut att förbereda). Försök stå ut tills dess!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...