torsdag, oktober 20, 2011

Dagens mat-tips: linssoppa!

Vill du få folk som "absolut inte äter linser och bönor" men som gillar soppa att bli imponerade och kanske lite förvånade? Fast med minimalt med ansträngningar?  Gör då såhär:

Fräs en stor gul hackad lök i en kastrull i lite olja. För att vara extra lat: köp färdighackad lök ;) Tillsätt sedan en burk Felix tomatsoppa, såndär i glasburk, och 2 dl vatten. Rör om och koka upp. Tillsätt sedan 2 dl grädde, ½ tsk sambal oelek och 1 krm paprikapulver, låt koka upp igen. Och rör till sist ner två burkar färdigkokta linser (typ 7-800 g avrunnen vikt). Låt sjuda 2 minuter. Plocka under tiden undan alla spår av Felix-burkar och färdighackad-lök-påsar, stöka gärna till lite så det ser ut som att du verkligen jobbat hårt. Så, nu är du redo att välkomna gästerna! Servera soppan med, såvida du och gästerna inte är lågkolhydratskostare, ett gott bröd t ex, som du givetvis inte bakat själv.

Skulle gästerna bli SÅ imponerade att de ber om receptet, mumla nåt om hemligt familjerecept...

Smaklig spis!






2 kommentarer:

Marlene sa...

Låter gott! Och enkelt! ;)

Jennie sa...

Framför allt enkelt. Och latmaskigt ;-)

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...