måndag, december 19, 2022

Lucka 19. I ett desperat försök ...

 ... att rädda kvar det lilla vita på marken ett liiiitet tag till stoppar jag in Frosty the Snowman i dagens lucka. Även detta är en låt som spelats in av en massa olika artister och i olika stuk, valet idag föll på en bluegrass-version. Tja varför inte?



The Petersens är en amerikansk grupp inom genrerna country och bluegrass och föga förvånande består gruppen av familjemedlemmar med namnet Petersen ... med ett undantag, en Emmet Franz anslöt till gruppen 2017. 

Karaktären Frosty the Snowman gjorde sitt första framträdande 1969 i en tecknad kortfilm med samma namn. Filmen var i sin tur baserad på låten som släpptes första gången 1950 och skrevs av Walter "Jack" Rollins och Steve Nelson. Historien om barnen som hittade en hatt, placerade den på snögubbens huvud varvid denne skrattade, lekte med dem tills solen hotade att smälta honom om han inte kom till Nordpolen har sedan fått flera uppföljare, den första 1976 vid namn Frosty's Winter Wonderland. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...