torsdag, december 15, 2022

Lucka 15. Ibland blir det inte som man tänkt.

I denna luckan tänkte jag stoppa in Last Christmas med Wham! Men av en slump hamnade jag på denna versionen med betydligt hårdare tongångar och beslöt att dela den istället.



Artisten i fråga har jag aldrig hört talas om förr, inte vad jag kan minnas i alla fall. Men Leo Moracchioli är tydligen en musiker och producent från Otledal i Norge. Han ska vara mest känd för just sina metal-covers av kända låtar som bl a Despacito. 

Originalet spelades in och släpptes ursprungligen 1984 och låten skrevs av George Michael som ju utgjorde ena halvan av Wham! Andra halvan, kan ni namnet på honom? Jag kan faktiskt det 😀, han hette Andrew Ridgeley. Inspelningen skedde på sommaren och George Michael sägs ha julpyntat studion rejält för att komma i rätt stämning. 

George Michael stämdes av låtskrivarna bakom Barry Manilows Can't Smile Without You då de hävdade att deras låt plagierats. Fallet lades dock ner utan påföljd. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...