måndag, februari 08, 2021

Mello, vinter, pusselbitar och annat.

I lördags drog så årets Melodifestival igång. I brist på annan musik och underhållning har jag verkligen försökt bygga upp ett genuint intresse, om inte annat ur synvinkeln att det kan bli spännande att se hur de löser upplägget med tanke på pandemin, avsaknaden av publik o s v. Men efter första deltävlingen känns det lika mycket "Jaha?!" som innan. Inte ens Lillasyster motsvarande mina förväntningar, eller förhoppningar. Deras låt lyckades förvisso enligt mig vara bäst av de sju, men fick god hjälp av att de övriga var så kassa. Jag gillade refrängen rejält, men inte resten av låten. Jag har inget emot låtar med både lugnare och fartigare delar och jag har inget emot små growl-liknande inslag men jag fick inte låten att hänga ihop. Men som sagt en stark refräng som räddade upp det till viss del. Så värst förvånande att den inte gick direkt till final är det inte, Arvingarna skulle kunna ställa upp med en låt av typen Bä Bä vita lamm och ändå gå till final och Dannys dagispop med Benjamin Ingrosso-komplex flirtar tyvärr bra med den generation som nog röstar flitigast. 

En snackis efteråt var att alla bidrag med kvinnliga artister åkte ut. I mina ögon är det inte så värst konstigt. Bidrag nr 1 stod för deltävlingens falsksång, Jessica Andersson är duktig men låten svag tycker jag och vackra ballader av typen som hon jag inte minns namnet på har ofta svårt att greppa tag vid en första lyssning. Sen kan det absolut vara så att tjejer röstar mer än killar och att tjejer kan lockas av söta unga grabbar (tänker på Danny och Paul Rey här), men när man väljer ett system där det just är tittarröster som avgör och man dessutom kan rösta massor av gånger så är det ju något man får köpa också. 

Vinter har vi faktiskt fått här. Ganska exakt halv tre i onsdags eftermiddag började det snöa, det vet jag för att vi satt i ett videosamtal som började kl 14 och då hade det vita inte börjat falla än men mot slutet av samtalet var det i full gång. Igår fick vi påfyllning, som mest när jag var ute och promenerade, och är idag inne på dag 6 med snö. Stämmer prognosen lär vi ha minst en veckas vinter kvar framför oss och jag hoppas verkligen det är rätt. Jag vill ha mer sånt här!


Och sånt här:



Det är inte ens i närheten av en del av barndomens vintrar, men man får vara glad för det lilla! 
som flickan sa.

Videosamtalet jag nämnde rörde sonen, och gällde slutsatsen ang. ännu en utredning. Förhoppningsvis den sista. Resultatet var vad gäller diagnos i sig ingen överraskning, däremot blev vi lite paffa över bedömningen av svårighetsgraden, av nivån. Samtidigt som det känns jobbigt att få svart på vitt hur stora svårigheter han egentligen har att tampas med så kändes det även som att "tacka sjutton för att vi inte räckt till". Nu när dessa bitar i pusslet Simon också kan läggas så kan vi förhoppningsvis få ännu mer och bättre stöd av bl a kommunen men även sjukvården med hjälp av de rekommendationer som kommer att skrivas. 
Höstterminen kommer att innebära skolbyte för grabben, något som skulle gjorts redan inför detta läsåret om vi inte getts felaktig information som vederbörande nu nekar till att ha gett ö h t. Alltså oavsett kan vi inte vrida tillbaka klockan och göra det gjorda ogjort, men bristen på all form av självkritik från berörda personers sida gör situationen ännu tyngre att hantera. Framför allt för sonen som liksom vill ha upprättelse och avslut men inte får det, han kan inte släppa och gå vidare på det sätt många av oss andra kan. Han funkar inte så, på grund av sina funktionsnedsättningar. 

Hmmmm... Vad var det där "annat" jag skulle skriva om? Det har jag glömt. 
Kanske var det att jag hittade mitt första gråa hårstrå förra månaden och har köpt hem hårfärg för att slippa uppleva flera? Jag ska bara orka fixa det med. Kanske var det att Sally ska in på sin första service imorgon? Liten har blivit stor. Kanske var det att jag köpt den ultimata bowlingkjolen, oviss om huruvida jag någonsin kommer att spela igen? Njae, jag tror inte det ... Var det måhända om att jag provoceras rejält av såna som vill se andra människors sjukintyg för att få det likadant skrivet i sitt eget och därmed få godkänd sjukpenning, i stället för att utgå från individen? Nej, det var nog inte det heller.
Jag hojtar när jag kommer på det! Nu ska jag dammsuga Sally lite. 


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...