Så, idag när jag äter pizza för fjärde gången på 6 dagar så gjorde jag den med bl a färska tomater på och i formen av en... amöba? Till skillnad från t ex den perfekt runda oumph-pizzan jag gjorde i helgen på botten av tortillabröd.
Ja, ni läste rätt: idag. Frukost? Tidig lunch? Väldigt tidig middag? Eller kanske oerhört jättesen sådan? Ingen vet, med min dygnsrytm för närvarande är det mesta möjligt.
Gott är det i alla fall, oavsett vad man kallar det 😉
Jag har förresten ett ostigt tips för den som själv inte äter eller ska bjuda pizza någon som inte äter ost p g a mjölkallergi, etiska skäl eller annan anledning:
Riv Violife for pizza (eller annat vegetabiliskt alternativ till ost, men jag föredrar den där) fint och blanda med lite vegetabiliskt alternativ till grädde. Förslagsvis Oatly iMat "som matlagningsgrädde" (baserad på havre så glutenintoleranta får se upp). Kör i micron en liten stund, bara så att det precis smälter ihop lite, och bred sedan nästan allt över tomatsåsen. Lägg på övriga pålägg och klicka det sista av röran över. Grädda som vanligt. Det blir jättebra! Ja kanske inte för den som inte tycker om smält ost 😉 men för alla oss andra.
Som sagt, variation på maten är viktig. Så imorron ska jag äta pizzabullar 😁.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar