tisdag, september 30, 2014

Dags att beställa nya visitkort.

Jennie Johansson
leg. förskollärare

Ja till slut kom så legitimationen. Att det tagit tid får jag och skolverket dela ansvaret för. Och det borde rimligen inte varit något problem att få igenom det, högskolan var noga med utformningen av kompletteringsutbildningen såväl som dokumenten till Skolverket, men man ska ju inte ropa hej förrän man är över ån. Hej!

Så vitt jag vet har utbildningen fram tills i somras åtminstone bara gått just i Malmö, och utifrån vad jag minns var det bara jag i klassen som hade min typ av grundutbildning. De övriga hade inriktningar mot skolan, eller kombinerad skola och fritidshem, men jag tror ingen mer än jag gick den gamla Barn- och ungdomspedagogiska utbildningen med inriktning mot fritidshem på typ stenåldern. Så mitt ärende var väl inget standardärende direkt. Jag förväntade mig en förskollärarlegitimation och behörighet för skolformerna förskoleklass, förskola och fritidshem (fritidspedagoger har dock ingen egen legitimation). Och det fick jag. Men jag har även fått en lärarlegitimation med behörighet för flera ämnen i årskurs 1-6 (bild, biologi, musik, samhällskunskap och svenska) och för idrott & hälsa i årskurs 1-3 trots att jag aldrig haft egen undervisning där utan enbart samverkan mellan skolan och fritidshemmet. Som grädde på moset har jag getts behörighet för biologi, samhällskunskap och svenska på KomVux grundnivå. Jag vet inte riktigt hur de resonerat utifrån mina studieintyg och kursplanerna, och jag lär aldrig ens försöka få jobb som lärare i skolan, men det ser ju tjusigt ut ;-)

Laminera? Rama in? Hänga på hedersplatsen i vardagsrummet?




Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...