lördag, juni 01, 2013

Här händer det grejer.

Hej bloggen! Sen jag skrev senast har det hänt grejer...
 
Dels har jag fått nytt jobb. Yey!!! Efter min huvudsemester säger jag Bye bye Malmö Stad och Hello Trelleborgs Kommun. Hejdå "pedagog" och hej "förskollärare".  Och det känns så sätt, om än sentimentalt. Vissa sker och personer kommer jag att sakna. Mycket. Men jag känner att jag verkligen har sökt mig TILL något, och inte bara ifrån något. TILL en förskola med en uttalad inriktning jag är mycket intresserad av, TILL en förskola där jag kände att de verkligen vill ta tillvara den specifika kompetens och erfarenhet just jag besitter, TILL en förskola som jag hört gott om från både nuvarande och tidigare anställda, TILL en förskola jag fick starkt positiva vibbar av vid båda mina besök hittills. Att jag dessutom kan spara tid vare sig jag cyklar eller kör bil (cyklar jag behöver jag inte lägga tid på träning den dagen, kör jag bil sparar jag där minst en timme om dagen) och dessutom minskar bensinkostnaden är fin bonus.
 
Dels har jag fått godkänt på specialpedagogik-kursen och kan lättad pusta ut, för den tentan kändes lite knixig. Nu återstår "bara" redovisningen av och finslipandet av slutexaminationen.
 
Dels har jag gjort slut på en lång relation (nej, inte Peter :-)), och om det kan bli en återförening så småningom hänger inte på mig utan på andra parten.
 
Dessutom har jag via empirisk erfarenhet lärt mig att dubbel dos antihistamin + Sobril (som jag tar innan tandläkarbesök) = extrem trötthet. Jag fattade inte först varför, men sen ramlade femöringen ner ;-) De övriga gånger jag tagit Sobril har jag inte haft det där andra i kroppen samtidigt.
 
Idag väntar nya äventyr i Landskrona, av alla ställen ;-), medans sonen tas ömt om hand av bäste vännen med sambo.
 
Och så har jag då fyllt 24. Igen. För femtonde gången ;-) Födelsedagen bestod av pluggande, tandläkarbesök, snabbvisit av mamma, grillmiddag och tidigt sänggående. Inget avancerat firande med andra ord. Det sparar vi tills min avslutade utbildning ska firas om 2 veckor :-)
Min present till mig själv!

Från maken.

Och från päronen.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...