torsdag, december 22, 2022

Lucka 21 och 22. Årets sista dubbel.

Igår skaffade jag mig ett sånt där ... vad heter det nu? Jo, ett LIV. Litegrann i alla fall. Jag tog en promenad, första hela timmen sen covid kom på ovälkommet besök, jag kokade risgrynsgröt som idag blivit Ris a la Malta, jag klädde julgranen och jag kollade på julfilm på TV. Nej inte allt samtidigt ...
För att försöka komma i stämning tog jag en sväng inom Smule och motionerade stämbanden. Resultatet kan ni höra HÄR (men var beredda på en hel del falska toner) och det var lucka 21 det.

Idag då, idag är det dan före dan före dopparedan. I lucka 22 stoppar jag in en låt jag av någon anledning missat att ta med på mina spellistor, här i U2's tappning. 



Det som fick mig att tänka på denna var att den spelades på radion med Rosie O'Donnel och Cher. Christmas (Baby Please Come Home) gavs ursprungligen ut 1963 med sångerskan och aktrisen Darlene Love (född Darlene Wright). David Letterman bjöd årligen in Love att framföra låten under de år han ledde Late Show och kallade henne för the Christmas Queen. Utöver de artister jag nämnt ovan har Christmas (Baby Please Come Home) även spelats in av bl a Mariah Carey och Michael Bublé. Den förekommer även i mängder av julfilmer och även om den inte blev någon stor succé när den nyss släppts då 1963 så kom den snart att växa i popularitet. 2010 utnämnde Rolling Stone Magazine den till The Greatest Rock and Roll Christmas song. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...