onsdag, oktober 07, 2020

Tiden går, och går.

Och vare sig vi vill eller ej blir vi alla äldre. Därför är det ju heller inte helt konstigt att de idoler och förebilder vi har kvar sen vi var unga så smått börjar falla ifrån, jag menar en del av dem var ju "gamla" redan när man själv knappt var torr bakom öronen. Men, en del går också aldeles för tidigt. Nu har även gitarrhjälten Eddie Van Halen förlorat kampen mot cancern, endast 65 år gammal. 

En av mina favoritlåtar med Van Halen är denna, Right Now, här i en live-version från 2006. Jag kan inte låta bli att le när jag ser klippet, dels så är Eddies karaktäristiska leende smittsamt och energin på scen likaså. Men det är också t ex lite udda med en rocktrummis (tillika Eddies bror Alex) i nackkrage 😊. Basisten Michael Anthonys hockeyfrilla gick minsann inte av för hackor. Och Sammy Hagar ... vilken jäkla pipa han hade (och har fortfarande, mig veterligen).


De flesta av mina favoritlåtar med Van Halen är från tiden med just Sammy Hagar som sångare. Ett av undantagen är Panama, här i ett framträdande från 2015. David Lee Roth är tillbaka vid mikrofonen, och vid basen återfinns Eddie Van Halens son Wolfgang som tog plats i gruppen efter att Michael Anthony fick lämna.


Det känns futtigt men ... Vila i frid i rockhimlen Eddie.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...