lördag, juni 22, 2019

Midsommaraftons-EFIT.

Yupp! Igår på självaste midsommarafton var det officiell EFIT-dag, och jag klarade NÄSTAN att ta Ett Foto I Timmen.



Klockan 9 vaknade jag och funderade på om jag skulle stiga upp.

Det gjorde jag inte.



Jag steg inte upp klockan 10 heller.



Men när klockan blev 11 hade jag fixat mig en banan- och chokladshake till frukost och en som jag skulle ha med mig till midsommarfirandet. Tanken var att ta den i stället för att stoppa i mig snacks och sånt. Den var god. Tanken alltså. Ja shaken med för den delen.


Klockan 12 var en del av den midsommarmat jag skulle ha med mig klar. I stora burken fanns vid detta laget tofuröra och gurka och i den lilla bitar av fröknäcke.


Jag trodde jag bestämt flera dagar tidigare vad jag skulle ha på mig denna dag. Men här kl 13 visade det sig att jag minnsan ändrat mig. Denna blommiga skapelse med blålila botten fick det bli.


Till lunch blev det sedan rester i form av wok och sötsur sås.


Därefter fortsatte matfixet. Kl 15 förstekte jag kebabkryddade vegetariska färsspett i grillpanna på spisen. Bara sådär då de liksom höll ihop på ytan, som förberedelse för kvällens grillning.



Klockan fyra var så blommorna på plats i håret och lite smink hade skvätts i ansiktet. Bättre än såhär blir det inte..



Precis före 17 togs detta fotot i bilen.

Nej det var inte jag som körde.


Mat!!

Tofuröra på fröknäcke.
Gurka.
Grillat färsspett.
Aioli.



Klockan sju plockades kvällens första spel fram. Vi lärde oss nya ord såsom rövoar, bajsmacka och bitterballen. Men kom aldrig fram till om det var bra eller dåligt att få många poäng 😀 . Jag var i alla fall varken minst eller mest pinsam.



Klockan åtta dukades det upp mer att stoppa i munnen.

Jag kan avslöja att min medhavda shake inte intogs utan den råkade byta ut sig mot chips 😱 . Som det kan gå.


Vad vi gjorde kl 21 vet jag inte, men jag var uppenbarligen för upptagen för att ta foto. En lågoddsare är att vi skrattade hejdlöst åt något såpass att värdparets grannar väl trodde vi hade världens blötaste fest.


Ett spel till! Detta gick ut på att man inte fick svara ja, nej eller olika varianter på detta (typ japp eller nix). Man fick ej heller upprepa frågan man fått, tveka eller upprepa sitt eget svar. Klarade man detta alla 10 frågorna på ett kort fick man poäng. Riktigt klurigt.

Maken min vann. Men jag och en till kom tätt därefter.


Klockan 23 var vissa tröttare än andra 😉.

Jag hade tagit plats på golvet vid hörnan på soffan och satt aldeles utmärkt där, det får nog bli min standardplats framöver 😊.

Om inte sonen trott att han glömt sin telefon vilket fick oss att vända tillbaka och inse att han hade inte alls glömt den så hade vi varit hemma ganska prick midnatt. Nu fick det bli ett foto från halvt ett då jag kröp ner i sängen.

Hoppas ni alla hade en fin midsommarafton!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...