torsdag, december 01, 2016

Plötsligt händer det!

Plötsligt klarar jag en hel dag, kväll och natt utan värktabletter! Man får vara glad för det lilla, som flickan sa 😊. Fötterna höll förvisso på att ta död på mig på kvällen men den typen av ont hjälper inga tabletter mot ändå, så...

Men hörrni apropå absolut ingenting, en fråga: tycker ni att det ska vara straffbart att ljuga för att få någon att hoppa i säng med en? En fråga som väckts ur en tråd på ett visst diskussionsforum, en tråd som var lite mer överdriven och fullt möjligt inte ens startad på allvar men som i grunden ändå var lite intressant. Alltså, att ljuga om sina intentioner eller erfarenheter eller känslor eller whatever så att personen samtycker till sex h*n annars antagligen inte velat ha... ska det vara straffbart? Om ni svarar ja, vad är det för rubricering ni tänker er rent juridiskt?

Jag lovade ju (alt. hotade med, beroende på hur man ser på det) er att få ta del av den helvegetariska dagen igår om jag kom ihåg att ta foton. Och det gjorde jag!
Dagen började som jag skrev i förra inlägget med en mugg varm choklad följt av en macka av proteinbröd, mosad avocado, tomat och örtsalt. När det gäller chokladen så ska jag prova mig fram till vilken vegetabilisk mjölkdryck som är godast att göra den på, jag har fått lite olika tips.








Nästa nya bekantskap var denna yoghurten:







Jag smakade på den bart så att säga, och den var riktigt god. Krämig i konsistensen och lagom syrlig. Och tillsammans med färska blåbär, havredryck och vaniljpulver blev den till en jättegod drickyoghurt. 











För ett tag sedan köpte Peter hem schnitzlar av märket Anamma. Eftersom en del av deras andra produkter inte alls fallit mig i smaken var jag skeptisk till även dessa, men det visade sig vara ett bra köp. Tillsammans med kokta grönsaker, potatis och en kall sås baserad på havrefraiche bildade de den godaste middagen jag ätit på länge. "Detta skulle vilken köttätare som helst gilla" var Peters ord, och det tolkar jag som ett positivt omdöme 👍.
Och nej, jag har inte vett att skämmas för att jag inte lagar "allt från grunden" hela tiden,

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vad lagar du för veganmat idag?" och en som heter "Vad blev det till middag idag?". Lite lustigt är det att det är betydigt större variation på maten som visas på vegansidan än på den blandade, med tanke på den ganska utbredda synen på vegetarisk kost som ensidig och tråkig. Konstigt nog verkar ingen leva på gräs och morötter heller 😆.

På tal om morötter så har något hänt med vår son. Han har säkert tredubblat sitt grönsaksintag de senaste veckorna och ber t o m själv om dem. Han har bestämt sig för att bli starkare och tydligen äntligen fattat att man måste äta lite mer ordentligt för att kroppen ska bli det. Återstår nu att lyckas locka honom till mer fysisk aktivitet också, bara att käka mer grönsaker räcker ju inte.
Idag och imorron står i alla fall bad/simning på schemat i skolan och som den ömma moder jag är följde jag honom dit i morse och gick med honom den väg han sen ska ta själv. Så'nt som avviker från de normala rutinerna kan vara lite läskigt, då får man dra nytta av att morsan är hemma. Men imorron får han klara sig på egen hand. Eller fot.

Det händer inte ofta att jag befinner mig inne i sta'n på morgonen så jag passade på att strosa lite i och runt stadsparken och torget. Det var något fridfullt med att se staden vakna till liv i sken av alla juleljusen.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...