lördag, december 21, 2013

Det är lördagen före julafton...

... och absolut inget intressant på TV. Det är nästan så man skulle kunna tro att folk har annat för sig...

OK, ska sanningen fram så har jag också annat att göra. Men jag ORKAR INTE! Luften har gått ur mig, som ett fång ballonger som varit i närkamp med en igelkott ungefär. Fast eftersom jag slipper åka till jobbet på måndag, för det är inga barn där, och eftersom det inte är vi som står för julaftonsfirandet i år så ska vi nog hinna med det som behövs göras ändå. Fixa min julmat, slå in klapparna, och inte minst rimma på dem. Granen kläddes igår och hemmet julpyntades sparsamt. 

Jag bannade mig själv för att jag inte ökat dosen av allergimedicin innan granen togs in, huvudvärk och kli på kroppen kom som ett brev på posten, men nu läste jag bakåt i bloggen och påmindes om att jag själv googlat om saken för någon jul sedan... och lärt mig att vanliga allergimediciner i form av antihistamin inte hjälper mot granallergi på det sätt de hjälper mot t ex pollenallergi, så jag kanske är hård mot mig själv i onödan. Vi får väl se, kanske blir det till slut högst motvilligt en plastgran nästa år. Kanske. 

Jag har också gjort pepparkakshus. Av eget mönster, av egen deg, på egen hand, för första gången i mitt liv. Bygget har krävt sina svordomar kan man säga, och härom kvällen såg det såhär katastrofalt ut:

Med tanke på det är det nästan imponerande att jag m h a rätt belysning, rätt vinkel och en massa pynt har fått det att se såhär ut:

Vad är det det står i husannonserna? "Personlig charm" och "För den händige"?

Något färre svordomar hoppas jag det blev när Simon och kusin Albin bakade pepparkakor hemma hos mormor och morfar idag.

Åh vad är klockan? Kvart i nio? Hmmm, får man gå och lägga sig nu??





Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...