söndag, december 25, 2022

Lucka 24 blev lucka 25.

Gårdagen hade alltför få timmar så nån lucka var det inte tal om. Men idag är det ju ändå Jesus födelsedag, typ, så en lucka den 25:e är ju inget konstigt alls. Det är vi som är konstiga som firar allt mest dagen före 😉.  Vad passar bättre idag än När juldagsmorgon glimmar?

Jag ville ha ett liveklipp eller en officiell video, inte stillbilder eller nån hemmagjord amatörvideo, vilket var svårare än jag trodde att hitta en bra variant av. Till slut landade jag på detta framförande av Charlotte Perelli.



När juldagsmorgon glimmar är en julpsalm från mitten av 1800-talet som i sin tur är en bearbetning av en tysk julsång. Den infördes i Den svenska psalmboken 1986 och har där nummer 121. Inledningsraden har gjort att den ibland använts som inledningspsalm på julottan i stället för den äldre och mer klassiska Var hälsad, sköna morgonstund.

Här blev det ingen julotta nej. Jag har inte ens stigit upp riktigt än nu när klockan passerat tolv, bara hämtat dricka och frukost i form av Ris a la Malta. Jesus har inte fötts i vår krubba, faktum är att Josef och Maria har inte kommit fram till stallet ens. Jag antar att det var tågförseningar eller nåt ... Men jag ska se till så att vi hamnar i fas igen så fort jag orkat klä på mig och ta tag i dagen. Någon gång. Snart kanske. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...