söndag, juli 02, 2017

Storleken HAR betydelse.

Bland annat är det svårare att pynta en liten smörgåstårta än en stor, ju mindre yta att få plats med allt smarrigt och vackert på desto knixigare. Så blir det någon gång så att jag ska bjuda på smörgåstårta på kalas eller liknande så har de goda möjligheter att bli betydligt snyggare. Bl a lär jag då göra sådan gravad morot som jag skrev om efter midsommarfirandet, det kan nog bli kanon som garnering. 

Men idag var det bara jag och maken som skulle äta så mitt livs första veganvänliga smörgåstårta blev liten men naggande god.

Recept? You bet! Jag kan dock inte ge er några specifika mängdangivelser så ni får smaka er fram. 

Jag använde lowcarb-bröd men det går såklart lika bra med vanligt landgångsbröd eller liknande, det blir garanterat ännu godare också. Jag rekommenderar att kantskära brödet men släng inte det ni skär bort utan rosta i ugn och mal till ströbröd! Vill ni inte göra det just nu så frys in kanterna så länge.

Fyllning 1 bestod av naturell tartexpastej, finhackad smörgåsgurka och havrefraiche (Oatly iMat fraiche).


Fyllning 2 bestod av havrefraiche, fint tärnad tofu, finhackad rödlök, salt och peppar.


Kletet runtom bestod av havrefraiche, äggfri majonäs (Astrid & Aporna), salt och peppar. 

Så långt gjorde jag klart igår och svepte in tårtan i plastfolie. Så fick det stå och gotta sig över natten.


Garneringen så bestod av hackad rödlök, citron, vegan"ost" och vindruvor, cocktailtomater, gurka, tångkaviar och dill. 

Yummie!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...