tisdag, juni 16, 2015

Sorry Povel.

Jag lyder inte din uppmaning att ta av mig skorna. Jo inomhus möjligen och när jag badar, men det är aldeles för många tistlar och små glasbitar och vassa stenar och spottloskor och annat otrevligt som har en förmåga att hamna just under mina fötter för att jag ska lockas av att springa barfota.

Och på tal om skor, när jag fyllde år fick jag lite pengar som nu kommit till användning. De fick bli grundplåten till två par nya jympadojjor. Mycket mycket välbehövligt. Ett par till "vardags" och ett par att gå längre rundor och jogga (hahaha!) i. Resten stod en del av skatteåterbäringen för. Staten, mina fötter tackar er för att ni sparat lite kosing åt mig! 

Vardagsskorna invigdes i söndags när vi spelade årets första runda minigolf. Och på direkten ställde det faktum att "alla" gympaskor är i skarpa grälla färger till det. Jag kunde bara inte ha knallrosa dojjor till de röda ursköna favvobyxorna. Så det fick bli motvilligt klädbyte. Som tröst fick jag bli 2:a av fem spelare. Tjohoo, inte sist! 

Och igår stod jag inte ut med det låga stegtalet på mitt aktivitetsarmband efter en slöööö semesterdag, så jag snörade på mig de nya gå- och jogga(hahahahohihihi)skorna för att ta en liten testrunda. Den lilla testrundan råkade bli nästan 7 1/2 km lång och precis under tio tusen steg. I nya skor alltså. Men än så länge såhär dagen efter protesterar inte mina fötter mer än jag kan stå ut med, de är bara lite allmänt ömma. Fråga mig igen ikväll :-P

Ögonen är tröttare än fötterna. Det finns två syndabockar till det. Dels Simon som inte begripit det här med sovmorgon när man är ledig, och när jag väl vaknat av att han sagt gomorron eller stängt luckan till mikrovågsugnen obeskrivligt högljutt har jag jättesvårt att somna om hur självgående och tyst han än är. Och dels allerimöget rent ut sagt. Naturen må vara vacker och fascinerande men långt ifrån alltid snäll. 

Nej nu ska jag på mina småömma fötter traska in på Blomsterhuset och se om de har några tomatplantor åt oss. Våra egna dog en utdragen och troligen plågsam död efter att i späd ålder ha åkt i backen p g a en överenergisk son. Nu hoppas jag få adoptera några mer mogna och stabila exemplar men tror att risken är stor att jag är för sent ute. Wish me luck! 

måndag, juni 15, 2015

Johanssons testkök rapporterar.

Dagens produkt: ProteinToast från va'gott.
Näringsinnehåll (per skiva): 90 kcal. 3,9 g fett (varav 0,6 mättat). 3,7 g kolhydrater. 8,1 g protein.


Jag köpte efter ett tips hem brödet för ett tag sedan och glömde sedan bort det. Som tur är har det lång hållbarhet i oöppnad förpackning (nej jag vågar inte tänka på varför) och idag blev det så dags att prova.

Det står att brödet är gott att rosta så det gjorde jag och åt sedan i all enkelhet med  lite Bregott och ost. Inget rekord i hälsokost direkt men jag var mest ute efter att prova smak och konsistens. 

Omdömet då? Jo, det var gott! Det smakade inte "proteinigt" eller så utan som vanligt fast riktigt grovt osötad bröd. Smaken av sojaprodukterna trängde inte igenom. Konsistensen var heller inte så kompakt och torrt som annat kolhydratsnålt bröd jag provat. Men det är klart, ogillar man mycket frön och bitar i bröd så lär man inte gilla detta heller.

Nästa gång blir det lite mer genomtänkt ;) Kanske en god röra med ägg och cottage cheese på

söndag, juni 14, 2015

Alltså ni får ursäkta...

... bloggstiltjen, men nu har jag faktiskt ett försvar för den. Jag har blivit gammal! Yes, the big four är passerad med 2 veckor idag. Och när man uppnått den höga åldern måste man faktiskt ta det lite lugnt, tänka på hjärtat och sådär.

Nej men på riktigt, nog för att jag passerat 40 men inte sjutton är jag gammal inte. Jo, på morgonen efter en fest eller så är jag det ;-) men inte annars.

En positiv effekt av att bli 40 och jobba kommunalt är att man får extra semesterdagar. Hela 31 om året i stället för 25. Plus att jag bytt semestertillägg mot ytterligare dagar. Så i år tog jag bl a semester midsommarveckan, alltså veckan som ligger framför oss. Som grädde på moset är Peter ledig varje fredag under sommaren p g a ett tillfälligt avtal, och eftersom fredag är midsommarafton (=arbetsfri dag) är han ledig på torsdag också. Den dagen ska vi göra till en familjedag med lunch på indisk restaurang och sedan biobesök.

Och från att för en vecka sedan ha haft noll planer för själva midsommarafton har vi nu ett firande ihop med bl a vänner vi träffar aldeles för sällan framför oss. Kul för oss vuxna och kul för Simon som får sällskap av 3 härliga barn.

Sommar ja... Jag är ju som sagt inte soldyrkar-typen (dock vill jag mer än gärna vara solbränd vilket komplicerar saken) och värme är inte min grej riktigt. Åtminstone inte så länge jag inte kan bada. Igår var det drygt 20 grader i skuggan enstaka moln och svag bris, det räcker fint för mig. Aldeles lagom sommar tacksåmycket. Idag har det blåst lite mer men doppet i poolen var nästan lika skönt som att äntligen kunna gå på toa efter att ha fått knipa i en timme :-D

Nåt som är lika givet på sommaren som badande är minigolfspelande. Och säsongens första runda står på agendan för kvällen. Hejja mig!!

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...