lördag, maj 24, 2014

Det var inte mitt fel!

Nej skyll inte på mig att Tre Kronor förlorade idag. Jag vågar nog lova att ingen av dem läser min blogg, och ännu mindre gjorde det strax före match idag. Så, skyll på domaren eller isspolaren eller coachen eller han som syr nätet i målen eller vem som helst... men inte på mig!

En trist avslutning på matchen blev det i alla fall, både på rinken och strax utanför... vilket resulterade i mer snack om dödshot mellan båsen och uteblivna straffar eller bortdömda mål än om själva spelet efteråt. Skrämmande beteenden på en del håll...

På tal om skrämmande, expressen.se publicerade nyligen denna lista över figurer som skrämde skiten ur oss när vi var små: http://www.expressen.se/noje/de-skramde-skiten-ur-oss-nar-vi-var-barn/. Jag måste säga att jag ö h t inte minns skelettet Åke, och inte heller fann varken Skrot-Nisse eller Ugglan Helge som så läskiga, men t ex Karlsson på taket håller jag med om. Och så saknar jag personligen en på listan: Televinken! Men kom igen, han var ju döläskig!! En liten skit med skumt rörelsemönster, och så var munnen helt still när han pratade med sin gnälliga röst. Blinkade gjorde han aldrig heller. Fy fubblan! Jag KAN bara inte vara ensam om den upplevelsen, jag vägrar tro det. Så ni som delar den med mig: träd fram! Det är inget att skämmas för.

 
Idag var det enligt de flesta andra "sämre väder" än i går, men jag tyckte det var bättre jag :-D Regnet kom i natt tillsammans med lite åska så luften var friskare och lättare, temperaturen har varit helt lagom och ett tunt molntäcke har skymt solen lite till och från. Jag har t o m haft ork att skörda rabarber och baka både smulpaj och rabarberkaka med vit choklad. Och tänka sig, jag lyckades denna gången! :-) Rabarberkakan kunde haft lite mindre socker i sig, den var lite väl söt enligt mitt tycke, men det är en petitess i sammanganget. Jag kan baka! Jag är inte rädd!



















 
Recept? Okej, på rabarberkakan kan ni få ett: 
Vispa 3 ägg och 3 dl socker fluffigt (eller testa med 2 dl om ni liksom jag inte vill ha det alltför sött). Smält 100 g smör, tillsätt 1½ dl mjölk och blanda det sedan med äggsmeten. Blanda därefter ihop 4½ dl siktat vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver och vänd ner det också.
Skär 4-5 rejäla rabarberstjälkar i centimeter stora bitar, strö över 2 msk potatismjöl, skaka runt och låt stå någon minut. Tillsätt sedan 100 g riven vit choklad till rabarberbitarna.
Häll hälften av rabarberblandningen i botten av en smörad och bröad form, t ex en rund med diametern ca 24 cm. Blanda resten med kaksmeten och häll sedan det över.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme en kvart. Låt svalna. Servera med t ex vaniljsås.

Hörrni, om ni inte redan gjort det så glöm inte att rösta imorron! Ja ni som får och kan alltså. Vare sig ni är positiva eller kritiska till EU som sådant. Värna om rättigheten vi har att delta i demokratiska val, en rättighet som är relativt få förunnat globalt sett.













Ingen bra dag...

... för piercingar var det igår. Först sa en förälder på jobbet att jag hade nåt rött ovanför ögat, och jag undrade lite om hon verkligen kunde missa att se att det var en piercing... men senare såg jag att det kom bloood! Inte mycket i o f s, men ändå, från en piercing som är hundra år gammal (nästan) och inte bråkat ö h t förr. Och sen lyckades jag vid rengöring av den hyfsat nya piercingen i näsvingen dra igenom smycket genom hålet på något sätt.. åt fel håll så att säga, alltså stenen gick in i själva hålet in i näsan. Men jag lyckades trycka ut den igen och får nu tvätta lite extra ett tag. Det är kanske tur jag inte har piercad navel, då kanske jag haft pärlor krypandes i tarmarna nu eller nåt...

Igår var också en varm dag. Mycket varm dag. Folk badade och solade utan bara attans. Och idag är det semifinal i hockey-VM. Det känns allt lite knasigt. Som att kolla på alpina VM i solstolen på Dalabadet ungefär. Eller att bevittna fotbolls-VM i skidbacken. Eller för den delen se på ESC på Hard Rock Café...

I hockeyn idag tror jag det går åt pipsvängen, för Sverige i alla fall. Men det har jag å andra sidan trott många matcher tidigare också utan att det blivit så. Det läskiga är att eftersom Sverige kan vända matcher från stora underlägen så kan rimligen andra lag göra det mot oss också, inte ens vid 5-1 och sånt där kan man känna sig trygg. Vare sig man är finne eller svensk. Och varje gång Leif Bork säger att Sverige har matchen under kontroll så känner jag bara Tyst med dig! Säg inte så! Senast han sa så fick vi två mål i baken...

Veckan som gick var sista hela arbetsveckan tills efter midsommar, därefter har jag bara 2 hela veckor innan semestern. Kolla här: Nästa vecka är jag och Simon lediga på tisdagen och så är det ju Kristi Flygare på torsdagen = 3 arbetsdagar. Veckan därefter går fredagen bort då det är Nationaldag. Efter det kommer Simons sista skolvecka och eftersom de har skolavslutning torsdag kväll jobbar jag bara halva den dagen (vilken annars varit min längsta/senaste dag i veckan, nu slutar jag inte senare än 16 någon dag den veckan). På det följer midsommarveckan då fredagen går bort. V. 26 och 27 är hela, sedan går jag på semester torsdag v. 28. Semester - vilket underbart ord!!

Men nu ska jag ta en snabbis. Kind of. Jag måste in ett snabbt ärende till stan och får offra första delen av hockematchen. Vi får väl se om jag får rätt till slut...









onsdag, maj 21, 2014

Fulshopping is da shit!

Igår införskaffade jag ett par riktigt riktigt fula byxor. Fruktansvärt fula. Anskrämliga rentav. Men... oh men... de är så sköna!! Inget åtsittande, inga kraftiga sömmar som känns här och där. Tunna tunna, mjuka mjuka. Och fula fula alltså. Inget jag lär bära på jobbet således. Men hemma... Jag kan nog bo i dem hela sommaren! Eller det andra paret som jag köpte idag :-D

Kläder ja... Nu börjar snart den där delen av året jag inte "får" gnälla över men gör ibland ändå. Eller jag gnäller inte över att det blir varmare och sådär, det är ju liksom grejen med sommaren och de flesta uppskattar det och blir glada och gosiga. Utan mer över hur värmen får mig att må. Än så länge är det okej, idag var det lagom för bomullstrekvartsbrallor och tisha, och min arbetsplats har dessutom den goda smaken att ligga på ett blåsigt ställe så kanske överlever jag även sommaren ;-) Men utan hjälp av vinden och om jag inte kan hoppa i plurret (eller springa i vattenspridaren för all del ;-)) har min kropp svårt för sommarsolen. Jag blir trött, matt och yrslig liksom. Jag får erbjuda en massa aktiviteter i skuggan och hoppas att barnen fastnar för dem :-) 

De senaste helgerna har innehållit en hel del trevligheter. Förra helgen var det dop för Melvin, och vi fick på riktigt iträda vår roll som faddrar. Huvudpersonen själv var först inte helt tillfreds med uppståndelsen men somnade sedan i min famn, och därefter igen i Peters. Antagligen sjöng vi så vackert eller nå't :-) 




Efter en stunds deltagande på dopfikat åkte vi och uppvaktade guddotter Ebba som konfirmerats. Tyvärr krockade själva gudstjänsterna... men vi fick göra det bästa av de omständigheter som rådde. Denna huvudperson varken grät eller somnade dock ;-) 

Och helgen som gick började för min del på Boule Bar i Malmö med en drös kollegor i fredags kväll. Spelandet var kul, och mitt fina lag blev 4 (av 14), medans maten väl var... sådär... En bricka med fransk plockmat kan man säga, inte så mycket för mig som vego men de flesta andra verkade inte superbegeistrade heller. Förskolefolk är kanske inte så vana vid finkäk ;-)  Men vinet var gott :-) och fortsättningen av kvällen, på Bishops Arms dit några av oss drog, gav trevliga samtal. 



På lördagen sedan var det klubbmästerskap (som gick åt pipsvängen för mig dock) och därefter en helkväll med de andra bowlingnördarna ;-)  


Jag ska erkänna att det tog ett tag för mig att återhämta mig från helgens bravader. Jag har sagt det förr och säger det igen: I'm too old for this shit!! :-D













söndag, maj 04, 2014

Sköna maj välkommen...

... men all pollen och annat allergiframkallande kunde du väl lämnat hemma?

Ja nu var det ju ett tag sedan jag skrev här. Det beror inte på att jag inte haft något attt skriva om, utan mer på att tiden och orken inte funnits. Mycket av min tid har gått till att försöka hindra att rasism och främlingsfientlig propaganda får fäste på en community som står mig ganska nära. Tyvärr verkar slaget förlorat, mycket p g a de forumansvarigas flathet. Tro mig, det handlar inte om att t ex invandringspolitiken eller det faktum att personer med vissa ursprung är överrepresenterade när det gäller vissa typer av brott inte får eller bör diskuteras. Tvärtom har jag under alla år på forumet varit en förkämpe för högt till tak och att alla ämnen ska vara tillåtna. Utan det handlar om HUR det diskuteras och vad diskussionerna innehåller. Det handlar om att det nu gått över gränsen, att fördomar görs till sanningar, att inlägg går klart över gränsen för hets mot folkgrupp, att det skrivs nedlåtande stereotypa kommentarer baserat på religion, hudfärg och ursprung, och att detta tillåts fortsätta. Jag undrar dock om samarbetspartners och företag som köpt reklamplats är så pigga på att forumet görs till arena för den typen av propaganda... Ge mig tiden så ska jag se till att uppmärksamma dem på det.

Men livet har rullat på även utanför Internet. På långfredagen var ju jag och Peter på KB för att avnjuta tAKiDA. Och trots en del tekniskt strul så gick jag därifrån tillfredsställd denna gången också :-) Jag har inte läst någon rescension från kvällen men jag antar att den varit negativt skriven i så fall. Rescensenter gillar inte tAKiDA, har aldrig gjort. Men, fansen gillar ju dem och det är trots allt det viktigaste. Eller, allra viktigast: JAG gillar! :-)
















Dagen därpå kom minsann påskharen på besök, och vi utnyttjade helt utan skrupler minderårig arbetskraft!



Påskaftonen gick i övrigt i lugnets och matens tecken. Som förrätt till mousserande vin blev det fyllda krustader. En räkröra till maken och en djurfri till mig. Hur gott som helst! Om jag inte minns fel innehöll min röra majonäs, creme fraiche, dill, citron, rödlök och tångcaviar (godare än det låter). I makens hade jag då grovhackade räkor och valde bort rödlöken och minskade mängden caviar. Och lite garnering då...


Sen blev det lite sill och lax, fyllda/garnerade ägghalvor, gräddfil och gräslök, potatisfrestelse och lite bollar och korv.



Och som dessert en påskkaka som var ätbar och snygg ;-) men aldeles för kompakt och icke-fluffig. Jag är som sagt inget vidare på att baka.

På påskdagen tog vi en tur till Smygehuk för bl a årets första mjukglass. Vi var inte ensamma om den tanken, kan jag berätta ;-) Så jättevarmt var det inte, det blåste ganska kyligt, men det stoppade inte många.
Gott gotti gott gott.

Spännande, och lite läskigt...

Klassiska Smyge-vyer.

Som sagt, lite blåsigt och kyligt. Men vackert.

Vad vi gjorde annandag påsk, förrutom att äta soppa, minns jag inte. Försök att inte bli alltför besvikna. Makens fisk- och skaldjurssoppa gjordes förresten från grunden denna gången, ingen pulver-bas så långt ögat kan nå, och tydligen blev det riktigt bra. Ja slutprodukten smakade jag ju inte, men grunden (grädde + mjölk, grönsaksfond, dill, citron, tomatpuré och peppar har jag för mig) bådade gott.


Yupp. Vitlöksbröd it is. Vad vore soppa utan vitlöksbröd till? 

Så var den påsken över. Valborg? Ja DET är en helt annan historia... 

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...