onsdag, december 25, 2013

Imorgon är en annandag.

Annandag jul alltså, för många synonymt med rea. Men numera fuskstartar ju många affärer med sin rea redan på juldagen, eller t o m lille julafton. Ja se dagens ungdom.... det är ingen ordning alls!!

Om det blir någon tur på rean för mig? Jag vet inte, kanske. Jag behöver egentligen inget, men kan en kvinna ö h t ha för mycket kläder eller skor eller för många iPhone-högtalare t ex? I don't think so.

Julafton då? Jo här kommer ett urval av dagen i bilder.




























































































På juldagen leker barnen enligt tradition med sina julklappar, och så gjorde även jag idag. Jag fick en platt- och locktång som jag testat... Mer övning behövs men det kan nog bli bra.

 I övrigt har juldagen för min del bestått av julotta, gnällande över störiga och "onda" munsår, städning och alltför mycket choklad. Skärpning!



måndag, december 23, 2013

Jag har fått en julklapp.

Jag fick den av mig själv. Som tur är har den där mig själv bra smak ;-) 

Jag har sneglat på den hela veckan och nu fick jag den alltså. Toppen!

Mina egna julklappar till andra är i stort sett inslagna, eller de flesta är ju våra som i "mina och Peters". Den som är kvar att slå in, och delegerad till Peter, är den som är svårast att få till ett snyggt paket av. Vilken slump!

Traditioner är ju viktiga för folk såhär runt jul, och min kropp håller också hårt på sådant. Så nu har de ursnygga jättebekväma duckface-framkallande munsåren dykt upp och följer en megaförkylning i dess spår är allt som det brukar. Det känns tryggt...

Sonen är spänd inför morgondagen, åtminstone inför en viss del av morgondagen, den del som har med julklappar att göra. Jag är också spänd men av andra orsaker. Spänningen för min del består i frågan om hurvida min tryffelsmet ska stelna eller ej. Jag har testat en helt ny variant (vit fireball-tryffel) och en nygammal (mörk chokladtryffel med nougat i annorlunda variant) och än så länge ser det högst tveksamt ut. Jag får kanske hälla upp det i glas och kalla det för... julig chokladmousse?! 

Jag får väl passa på att önska alla (moahahaha) mina läsare en riktigt God och Fröjdefull Jul, utan en massa ofrivilliga måsten och i sällskap ni trivs och känner er trygga med. Vi ses på andra sidan :-)

lördag, december 21, 2013

Det är lördagen före julafton...

... och absolut inget intressant på TV. Det är nästan så man skulle kunna tro att folk har annat för sig...

OK, ska sanningen fram så har jag också annat att göra. Men jag ORKAR INTE! Luften har gått ur mig, som ett fång ballonger som varit i närkamp med en igelkott ungefär. Fast eftersom jag slipper åka till jobbet på måndag, för det är inga barn där, och eftersom det inte är vi som står för julaftonsfirandet i år så ska vi nog hinna med det som behövs göras ändå. Fixa min julmat, slå in klapparna, och inte minst rimma på dem. Granen kläddes igår och hemmet julpyntades sparsamt. 

Jag bannade mig själv för att jag inte ökat dosen av allergimedicin innan granen togs in, huvudvärk och kli på kroppen kom som ett brev på posten, men nu läste jag bakåt i bloggen och påmindes om att jag själv googlat om saken för någon jul sedan... och lärt mig att vanliga allergimediciner i form av antihistamin inte hjälper mot granallergi på det sätt de hjälper mot t ex pollenallergi, så jag kanske är hård mot mig själv i onödan. Vi får väl se, kanske blir det till slut högst motvilligt en plastgran nästa år. Kanske. 

Jag har också gjort pepparkakshus. Av eget mönster, av egen deg, på egen hand, för första gången i mitt liv. Bygget har krävt sina svordomar kan man säga, och härom kvällen såg det såhär katastrofalt ut:

Med tanke på det är det nästan imponerande att jag m h a rätt belysning, rätt vinkel och en massa pynt har fått det att se såhär ut:

Vad är det det står i husannonserna? "Personlig charm" och "För den händige"?

Något färre svordomar hoppas jag det blev när Simon och kusin Albin bakade pepparkakor hemma hos mormor och morfar idag.

Åh vad är klockan? Kvart i nio? Hmmm, får man gå och lägga sig nu??





söndag, december 15, 2013

Ta ert ansvar!

Jag är besviken på er! Det verkar bara vara Marlene som ö h t bryr sig om mig tillräckligt för att spela Ruzzle med mig, ingen annan verkar inse hur viktigt det är för mig att ha några omgångar att t ex spela innan sänggåendet eller när jag sitter i bilen eller väntar på nån som sprungit in i affären. Nu är det hög tid för er att ta er i kragen och agera som medmänniskor och SPELA RUZZLE MED MIG!

Så. Bra. Nu lite humor från skyltat.se.

Alltså nog för att jag vet att det finns många olika sorters genrer inom vuxenfilmsindustrin, om man säger, och även diverse hjälpmedel. Men detta var något nytt. helt nytt. Eller nej förresten, troligen begagnat med tanke på att den säljs på blocket. Men nytt för mig, kan man säga...



















Och lite samhällsnyttig information, åtminstone för tyskar eller kanske svenska dryckesturister:














Bra att veta.

Annars på julfronten intet mycket nytt. Idag skulle julgranen inköpts men eftersom Peter hade den dåliga smaken att bli sjuk och jag p g a allergi helst inte ska peta mer än nödvändigt på de stickiga gröna tingesterna så blev det inget av med det. Simon och jag kom dock iväg för de sista julklappsinköpen, jag hade sedan tidigare köpa alla mina men han hade inte haft samma framförhållning. Dålig uppfostran, i guess...

Ja just det, vi bakade faktiskt lussekatter igen igår. Det blev bara halv sats med tanke på att förra gången resulterade i typ 40 bullar rakt ned i soporna (nästan) eftersom de var så torra att de troligen haft bättre uppsugningsförmåga än Lambi. Men nu gick det finemang efter att kvargen gjort sin återkomst. Experterna kan säga vad de vill, I'm keeping my kvarg!

På tal om shopping förresten så är det toppen att jobba i Trelleborg, men en liten nackdel är att jag inte har lika naturlig tillgång till det större affärsutbudet som finns i Malmö. Det tar emot att köra den extra vägen in dit, men snart måste jag nog. Mina vardags- och jobbkängor är nämligen kaputtski i dragkedjan och de är både för gamla och för slitna för att fixa ny sådan till. Och här i hollan har jag inte hittat några värdiga ersättare.

Nu ska jag se om envise sonen har släckt lampan och TVn än... innan han gjort det och kommit till ro är det knappt lönt att jag gör det för egen del, för då lär jag ändå få gå upp igen och fixa med ditten och datten. Stackars mig...


onsdag, december 11, 2013

Ni känner mig va?

Bra. Eller kanske inte så bra för er men trevligt för mig. I alla fall, eftersom ni känner mig vet ni att jag inte gillar att baka, eller hur?! Då förstår ni också, mot bakgrund av att lussekattsbaket härom veckan dessutom slutade med snustorra värdelösa bullar, vilken prestation det var av mig att dels göra pepparkaksdegen igår på jobbet och dels baka med ungarna idag. Ja jag skulle nästan vilja kalla mig själv för hjältinna, så som Bingo Rimnér kallar Katrin som fött ännu ett av hans barn. Ett barn som i rimlighetens namn bör få (läs: tvingas att ha) namnet Zingo, eller möjligtvis Dingo, förresten...

Degen blev... ovanligt ljus. Och kakorna smakade... ovanligt. Inte illa på något sätt, men inte helt rätt. Jag måste ha haft för lite av någon krydda. Men bakat blev det, barnen fick vara delaktiga, och det är ju huvudsaken ändå. Hoppas jag. Dessutom jobbar jag lite efter devisen "det ska synas att det är barnen som gjort det" och det efterlevs verkligen, om man säger så ;-)

Men ni som då känner mig vet också att jag är envis. Så i kväll, här hemma, har jag gjort pepparkaksdeg. Gånger två. En liten laddning lågkolhydratpepparkaksdeg och en lite större laddning av en helt vanlig variant. Skam den som ger sig! När jag/vi ska hinna baka kakorna är dock en bra men svår fråga.

Förra veckan var det förresten dags för andra steget av sagopedagogutbildningen. Bland annat lärde vi oss en del om att arbeta med handddockor, och om hur viktigt det är hur och vart man tittar när man berättar och gestaltar en saga. Sista dagen blev en heldag av skapande arbete och i min ägo finns nu Imse Vimse Spindel och hans kusin Rock-Spindeln, Sagoberätterskan Selma, Bosse Bus (de två senare är pinndockor) samt barn- och lekvänliga versioner av Spökmamman och spökbarnen som bytte färg. 


Fredagskvällen bjöd sen på både julfest här hemma med kollegorna och säsongens första snö-yra. Snö-yra med tillhörande åska, som extra finess liksom. På lördagen passade vi på att njuta av snön, innan vi firade pappa som fyllt år, vilket var rätt val för dagen därpå byttes den mot halvfruset slask och på måndagen fanns inga spårat något vitt. Men det var fint så länge det varade!

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...