söndag, maj 26, 2013

Jag har aldrig påstått att jag är perfekt.

Så jag har inte så svårt att acceptera att jag inte hade HELT rätt i mina gissningar i förra blogginlägget. Jag är t o m riktigt nöjd över att jag hade fel ang. ishockeyn ;-) Men, visst vann Danmark, visst gick det fint för Norge, och visst var Sverige på behörigt avstånd från toppen hela tiden. Så helt ute och reste var jag inte.

Ute och reste var vi dock igår. "Man kan säga att vi är på en minisemester" tyckte Simon. Och gärna för mig, jag åker gärna på semester. Nu var det dock bara en dagstripp till Tyskland som stod på agendan. Dryck till mitt färdig-med-utbildningen-firande, och lite till, inhandlades och så blir det ju en liten utflykt också. Den startade dock ganska obekvämt för färjan ner var smockfull och golvet blev vår sittplats i början.

Men efter en stund på golvet och ytterligare en stund i kö fick vi dock plats vid frukostbuffén, och när vi ätit klart hade alla de som ville äta tydligen fått göra det så vi kunde sitta kvar.  Lite tur i oturen.

Tur hade Simon också, han hade 100 kr och ett Star Wars-paket han inte redan hade såldes till extrapris för 99 kronor i shopen. Egen Coca-Cola köpte han också ;-)
 
 
Jag har förresten ett tips också: När ni är duktiga och tar med er egen mat när ni ska ut på vift... se till att ni får med er bestick också! I alla fall om ni valt att ta med sallad, eller annat som inte direkt lämpar sig för fingerätning.
 
Hej på er!!

Vyn vid hemkomsten var svårslagbar.

lördag, maj 18, 2013

Jennie tippar.

Danmark vinner ESC i kväll, trots att stora förhandsfavoriter sällan når ända fram. Sverige landar mellan sjunde och elfte plats och är aldrig nära den absoluta toppen. Bästa skandinaviska land förrutom Danmark blir Norge.

Jag tippar också att Tre Kronor tyvärr får stryk mot Schweiz i morgondagens final i hockey-VM, men har gärna fel.

Dagen idag bestod först av slutexaminationsskrivande. Klar!! "Bara" redovisningen kvar att förbereda. Och därefter försökte jag mig på lite akut shorts-shopping till sonen, som växt ur de flesta sommarplaggen, med klent resultat dock. Ett ynka par blev det. Sen la jag rabarber på lite rabarber, eller snarare ganska mycket rabarber ;-) Följt av grillmiddag... Lördagen avslutad med lite ESC Nu kör vi!




torsdag, maj 16, 2013

Idag för 3 år sedan...

... förlorade den lille mannen med den stora rösten sin kamp mot cancern, enbart 67 år gammal. Det handlar såklart om Ronnie James Dio. Här i ett ganska sent framförande av Rainbow in the dark, själva låten fyller faktiskt 30 år i år.
Ronnie James Dio, jag hoppas att du, Gary Moore och gänget har det bra i rockhimlen.

Här nere i södern har sommaren så smått börjat komma. Me not lajki! Ja jag menar allvar... Värme och jag kommer inte överens. Men, sommar blir det väl vad jag än vill så det är bäst att rusta sig. Idag har jag förberett mig genom att dyka ner i klädlådorna och plocka fram lite somrigare grejer, och passat på att lägga ner det allra vintrigaste. Jag trodde att allt skulle vara för smått nu för tiden, men jag har tydligen två par shorts, 4 par "under-knäet-brallor" och ett par sommarkjolar, samt att några kortärmade blusar också passar. Alltid något...










Jo, man kan kanske tycka att om jag orkar rota igenom lådorna så borde jag orka ställa dem på plats sen igen också. Men nu är det ju så att jag och borde inte heller är kompisar. Så det tog sin lilla stund. Men nyss, strax före hockeymatchens början, fick jag tummen ur...








Och så har jag flyttat idag! Inte så långt, och inte så mycket heller, men mina sminkgrejer och hårprylar har flyttat in i duschrummet. Jag har kommit på att jag för det mesta trivs bättre där... Störst är inte alltid bäst ;-) Så utsikten från tronen är nu denna:

Alltså borde den egentillverkade hyllan i badrummet, där sminket och hårpryttlarna tidigare var, vara ganska så tom nu? Tja, det skulle man kanske kunna tro... Men jag behöver nog sortera bland mina smycken. Igen.
 
Jaha, 1-0 till Kanada! That does it... jag överger hockey-kvartsfinalen för ESC-semifinalen. Medgångssupporter? Jag? Nääääärå...

söndag, maj 12, 2013

Idag är en så'n dag...

... när jag vaknar av att Kopparslagarnas Riksförbund har firmafest uppe i min skalle.
... när bläcket i skrivaren tar slut vid exakt hur fel tillfälle som helst.
... när all Trelleborgs pollen har släktträff just utanför min dörr.
... när vindruvorna jag sett fram emot i flera dagar inte ens var goda.
... när mitt dåliga knä bestämt sig för att "nej, sämre kan jag!"
... när vad min kropp helst av allt vill ha till lunchburgaren är den bearnaisesås jag inte köpte igår.
... när min Pepsi Max tar slut här inne och jag inte orkar hämta mer i garaget.

Att en så'n dag ändå i skrivande stund ha skrivit halva det paper som utgör ena delen av min slutexamination är minsann inte illa. Ville bara säga det.

lördag, maj 11, 2013

Och nu blir det bildblogg.

Långledigt för vissa. Vanliga arbetsdagar för vissa. Lite ledigt, lite plugg och stor flexibilitet för mig. Kristi Himmelfärds-helgen, om man nu kan kalla den så, har bl a gett utrymme för en del trädgårdsarbete. Bl a beslöt jag härom dagen att min perenn-rabatt, som numera mest såg ut som en avlång plätt full med ogräs och vildvuxet spret, skulle förvandlas till en lökxäxt- och plantrabatt. Med spade och kratta och grejer började jag hugga i... vilket blev tyngre än jag trodde. Dels för att en del perenner hade skapat förvånansvärt imponerande rotsystem och dels för att något triggade min allergi rejält. Peter fick till slut ta över den sista delen av uppgrävningen innan jag tog vid igen.

I alla fall, såhär såg det ut:



















Och såhär ser det ut nu i väntan på att plantorna ska växa till sig:


















En del pärlhyacinter räddades till livet och ska placeras ut på lämpligt ställe framöver.


















Några krukor fick också nya inneboende. Plånboken är ganska tom men jag handlade billigt ;-)



































I går var mina föräldrar här. Det serverades först margarita och smördegssnacks i solen på altanen.
(Smördegssnacks = smördeg som kavlats tunt, skurits i nån trekantig form, smaksatts med olja, paprikapulver och flingsalt resp. olja och riven ost och sen gräddats i ugnen. De salta blev favoriter.) Sen invigdes vår nya grill, som tog över en timme att sätta ihop för övrigt, och det käkades grillspett med grönsallad, två sorters potatissallad och tre såser. Till detta blev det en mycket spännande kamp... en kamp mellan dansband och rock. Eller snarare mellan Lasse Stefanz vin (ett Valpollicella)och ett av AC/DCs (Shiraz-varianten). Det förstnämnda vann... vilket givetvis inte har nån som helst påverkan på vilken musik som är grejen :-D

Till dessert blev det vaniljkvarg med hallon och chokladflarn. Den senare rätten dock inomhus. Det blev kallt efter ett tag... Uppe i sommarstugan sitter vi ute halva nätterna med filtar och sovsäckar, men här hemma är det lite överkurs ;-)


Givetvis blev det spel också. Med andra ord. Behöver jag säga att oavsett vilka parkonstellationer vi skapade så vann den som jag var med i? :-)


































Till slut vill jag svara på en fråga som kommer lite då och då. Nämligen frågan "varför har du alltid stängd mun på foton?" Svaret är... därför:
stängd...




















... och öppen.




















Nu vet ni det!

tisdag, maj 07, 2013

Ur led är tiden.

Gårdagens tema för bloggen kan väl sägas ha varit mail/e-post. Och idag kan man väl säga att tid är grejen.

Och ur led är tiden på Malmö Högskola. De har åtminstone väldigt korta veckor. Typ 3 dagar. International Week pågår i alla fall mellan 6 och 8 maj ;-)

Även Aftonbladet har sin egen tideräkning. De kunde i morse via sin app berätta att mamman till en av de kidnappade flickorna som nu återfått sin frihet i Colorado letade efter sin dotter i 10 år. I samma text stod också att dottern kidnappades 2003 och mamman avled 2006. Hmm...
(I rättvisans namn ska dock sägas att de senare ändrat texten till "flera år")

För att ha kolla på tiden kan det ju vara bra med en klocka. Men att det ska vara så svårt att få tag på ett analogt armbandsur för barn för en hyfsad penning (eftersom barnet i fråga är jättebra på att "råka" ha sönder eller glömma saker)! Tips, någon??

Den blomstertid nu kommer... och det har jag tagit fasta på och blivit 250 spänn fattigare på pelargoner, flitiga Lisor, petunior, lobelia och en trädgådsdalia. På torsdag, då vi ju slipper både skola och arbete, ska jag verkligen försöka orka placera dem på rätt ställe. Min perennrabatt ska t ex få gå döden till mötes, det får bli lökväxter tillsammans med plantor som kan bytas ut efter hand där i stället.

Oj, klockan är visst mycket. Det börjar bli dags att samla ihop matsäck och prylar till morgondagen som bjuder på veckans sista arbetsdag. Fast jag är inte alls färdig-kvällad än, det var ju nyss eftermiddag! Ibland flyger bara tiden iväg...  ofta när den helst ska stå still.

Veckans TisdagsTema...


... är vackert. Där kan väl resultatet av dagens besök på Blomsterhuset Europa passa in.

Pelargoner, trädgårdsdalia, lobelia, Flitiga Lisa och petunior för 250 spänn ska få pryda några krukor samt den rabatt som ska övergå från perennrabatt till plant- och lök-rabatt.
 
 

måndag, maj 06, 2013

Man vet att man borde rensa sin inbox lite oftare...

... när de bortsorterade mailen tar fem minuter att landa i "Borttaget"-mappen.

Och på tal om mail så blir jag tokig! Nån gång på stenåldern var jag med i nån tävling på nätet och dum som jag var angav jag min ordinarie mailadress. Som följd av detta kommer nu miljarder mail med reklam om penisförstoringar, potenshöjande piller och allt möjligt och dessutom en massa "Grattis, en vinst väntar på dig! Allt du behöver göra är detta och detta och detta och detta så har du chansen!"-mail. I de flesta finns ett ställe man ska klicka för att avregistrera sig, men inte alla (de avsändarna har jag gett namnet Bajs 1, 2, 3 o s v och skickar till skräppostmappen). Klickar jag då där på avregistreringsgrejen kan jag sen få lika många mail tillbaka med budskapet "du har nu avanmält dig, du har inte ångrat dig igen??" Eller så fungerar inte länken. Eller så kommer det upp "du är redan avanmäld från detta" (Jamen varför får jag fortfarande mailen då????). Eller min egen favorit: "Du är nu avanmäld. Observera att det kan ta upp till en vecka innan det träder i kraft". Och så tillkommer nya hela tiden. Gaaaaah!!

En annan maildumhet är denna: Man söker en tjänst via Trelleborgs Kommuns särskilda jobbsöksida på nätet. T ex söker man en tjänst på förskolan Nissarna samt en på förskolan Pellarna, och ett par veckor senare på Tomtens förskola. Tre olika ansökningar om tre olika tjänster alltså. Blir man inte uttagen för intervju kan det sen komma ett mail som säger tack för ansökan men tjänsten har gått till annan sökande. Välkommen att söka kommande tjänster i Trelleborgs Kommun. Jaha tack för det, men vilken av tjänsterna menar ni?? Det framgår inte av innehåll eller mailadress utan det får man gissa sig till, och därmed får man också gissa vilken tjänst som inte är tillsatt än och som det kan vara vits att fortsätta hoppas på eller kanske t o m höra av sig en extra gång om... Smart! Not...

Ö h t så föredrar jag att kunna söka jobb via mail. Sådana där externa webplatser tycker jag är bökiga och omständiga, om alla kommuner använt samma hade det varit något bättre i alla fall. Och ofta måste man fylla i utbildningar och tidigare arbeten o s v i formulären, (där rätt benämning ofta saknas) vilket kan ta en halv evighet, men ändå bifoga CV som bifogad fil. Liiiiten aning onödigt. Dessutom kan viss tidigare arbetslivserfarenhet vara relevant för en tjänst men helt orelevant för en annan. Jag menar, att du arbetat som telefonsextjej kan vara relevant om du söker arbete på sexklubb men knappast om du vill börja jobba på bank (Jomen ba' ett exemempel!)
Nej vad är det för fel med ett mail där personligt brev, CV och eventuella andra relevanta dokument bifogas? Bah!

Så, färdiggnällt för tillfället. Hejdå bloggen, vi ses imorrn!

fredag, maj 03, 2013

Don't you just hate it when this happens?


En pärm välts ner på golvet. "Gafflarna" i pärmen öppnas. Pappren i pärmen åker ut på golvet. Givetvis inte i ordning...  Nu hade jag lite tur denna gången, pappren hoppade inte runt varandra sådär jättemycket. Men ändå.









Maj månad har påbörjats. Hockey-VM likaså. Kanske var det det sistnämnda som gjorde att jag på morgonen den 2:a maj var tvungen att skrapa is från bilens rutor. Det hade jag INTE kalkylerat med i mitt stränga morgonschema kan jag säga. Inte heller hade Tre Kronor kalkylerat med att få däng mot Schweiz. Hoppas Skatteverkets kalkyler stämmer bättre...
 
Fredag = pluggdag. Tur att jag har nåt att göra när jag tvingas stänga in mig själv p g a gräsklippning och andra pollenstinna utomhusarbeten. Och jag har fått klart båda examinationsuppgifterna för delkurs 7. Av 8. Snart slut alltså, wohoo! Jag har t o m hunnit fundera så smått på vad jag kan tänka mig att redovisa om i slutklämmen av utbildningen, jag får se var det landar till slut.

 Annars då? Tja... jag har övat sminkning. Yepp. Jag har försökt mig på så kallade "smokey eyes". 3 gånger. Om jag fått till det? Nepp! Inte riktigt som jag vill i alla fall. 3:e försöker var dock det bästa vilket ju kan vara ett tecken på att fortsätter jag öva så når jag till slut hela vägen fram.

Dels får jag inte det svarta närmast fransarna tillräckligt intensivt, dels får jag inte det helt jämnt liksom utan skarpa kanter, och dels så fattar jag inte hur folk bär sig åt för att få en snygg och jämn kajal-linje _innanför_ nedre ögonfransarna. Ja ni förstår att jag har viktiga bekymmer här...


Får jag inte till den looken imorgon måste jag hitta på nå't annat, så jag testade även samma principer fast med den bruna färgskalan i stället.

 
 
Ja sådana ytligheter har en del av dagen ägnats åt. Det har också handlat om mat. Jag har i kväll gjort grunden till vad som förhoppningsvis ska bli historiens godaste smörgåsbakelse. Imorron ska den garneras för att sedan avnjutas på bowlingklubbens årliga "fest". Infrias min förhoppning ska ni få receptet, annars... så får ni fortsätta undra ;-)



Nu har jag inte mer superduperintressant från mitt glamourösa liv att dela med mig av för tillfället. Men jag säger som Terminator: I'll be back!

Inte brunöga, utan svartöga...

onsdag, maj 01, 2013

Jag behöver semester!!!!

NU! Jag behöver inte så mycket. Några månader räcker. 3-4 sådär. Högst 5... Jag skulle kunna stå ut med 6 också om det varit viktigt liksom.

Jag trodde inte man kunde vara såhär trött. Eller orkeslös egentligen. Bara att ta en dusch kräver en massa själv-pepp och uppladdning. Att orka ta av paltorna och bli redo för sängen är ett helt företag.

Fast vi kan redogöra för ett stort vårtecken: kubb-premiär!! Att Simon och Peter vann får jag bara hacka i mig, finna styrkan att gå vidare...Det är tufft, men jag har rest mig förr. På't igen!

 
Ja jag vet att fotot är suddigt. Mannen i de sexiga illgröna fusk-fopporna är min make, bara så ni vet. Jag är sååå lyckligt lottad.
 
Den blomstertid nu kommer, o s v... och med den diverse festligheter som konfirmationer, studentfiranden o s v. Jag satt för en vecka sedan och räknade lite på ekonomin fram till midsommar och hade fått med alla utgifter. Trodde jag. Sen dök inbjudningarna ner. Jag får väl skylla mig själv som inte håller bättre koll på syskonbarn och kusiner och kusinbarn och så antar jag. Men det är alltid trevligt med kalas :-) och det är klart att de unga ska firas ordentligt. Allt medans vi i generationen över chockas av hur tiden går och hur gamla VI måste vara nu när nästa gäng blir, eller snart är, vuxna...
 
 

Jag får väl be om ursäkt...

... för att jag mixtrar och ändrar och har mig med bloggen. Och så får jag väl hoppas att ni godtar den ursäkten ;-) Jag får inte till det, men det är kanske smällar man får ta när man är snål och bara vill ha gratisgrejer. Jag vill i alla fall inte göra det för svårt för ögat att läsa, jag har ju några läsare som är... till åren komna... :-D Den som vill kan känna sig träffad.

Med högre ålder kommer större glömska. Och jag glömde t ex att det var EFIT-dags idag. Jag vet att jag tänkte på det igår, och tänkte att "jomen det var en dag på helgen, det vet jag, så jag behöver inte kolla just nu". Och tänkte liksom inte på att idag är en heldgag. Så jag mindes rätt, men fel. Nåja, ni överlever nog.

Jag kanske ska återuppliva bekantskapen med några andra fotoutmaningar? Så att jag har fler saker att glömma bort ;-) Fototriss t ex, den var jag nog med i på den förra bloggens tid. Ett gäng år sedan alltså. Veckans tema är öppet. Spännande. Och veckans TisdagsTema kan jag lägga in direkt. Temat är nämligen passande nog eld. Och här är en del av "vår" Valborgsbrasa efter en timme eller så...
 
Valborg ja. Aftonen igår spenderades i Hammarlöv. Först med korvgrillning hemma hos Sandra och Kalle. Därefter åktes det vagn bakom traktor till byns brasa där vi sjöng sånger och umgicks innan flaket avgick tillbaka efter nån timme. En trevlig variant, kul initiativ av folket i byn.
Grillhörnan a.k.a gubbhörnan

Dags för avfärd! Simon verkar gilla't.

Jag, Sofie och Peter

 
Läääääskig bäck att åka över på skakigt traktorflak.
 
Slut för idag. Skolarbetet kallar!

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...