söndag, april 22, 2012

Shoot! EFIT lördag 21 april 2012.

Ja NÅN som läser min blogg kan ju ha missat eller glömt det... Kanske...

 
 Min dag började vid 7-snåret när jag fick agera omplåsterska av ett både klämt och "skuret" finger. Dörrar är farliga saker när man är arg!

Därefter försökte jag få lite mer sömn under två timmars tid, därav bristen på foton, men fick kanske 3 x 5 minuter eller så... Sen klockan 10 såg jag på Jims Värld på TV. Lite småkul sådär.

Kl 11 var det dags för mig och Simon att bege oss mot bowlinghallen där Peter med lagkamrater spelade kvalbowling.

Timmen senare behövde lilleman lite mat i magen. hamburgare och pommes fick det bli. Och jag lovar, ögonen till trots var det bara MER i drickapaketen. Helt säkert!

Klockan ett stod det klart att Peter Pan och inte T-Nabben spelar i division 2 nästa år. Lycka till! säger jag.

Kl 14 var vi på en lekplats och roade oss. Jadå, även jag och Peter. Och gungbrädan avslöjade att jag + Simon på ena sidan kontra Peter på andra sidan var ganska jämnviktigt. Känns stabilt :-D

Klockan tre sysslade jag med det jag sysslar med typ alltid, känns det som: tömde och återfyllde diskmaskinen.

När sen grabbarna klippte gräset timmen senare så gav min allergi mig all anledning att lata mig inomhus med lite slösurf.

Ytterligare en timme senare var tydligen trädgårdsmöblerna framplockade och solen sken. Inte så länge till, visade det sig, men ändå.


Klockan sex hade jag nyss givit mig själv en goooood kaaaaall öööööl. Och köksbestyren gick som smort ;-)

Klockan sju var vi mätta och belåtna efter grillat, sallad, tzatziki och mer öl.

När klockan nästan blivit 20 var det INTE jag som valde musiken. promise!

Timmen därpå däremot hade jag varit i farten.

















När sen klockan blev 22 började John Blund närma sig med stormsteg och sängen gallskrek efter oss. Så, godnatt!

Receptdags igen!

Denna gången är det linssoppa som står på menyn.

1. 
Du behöver (tror du i alla fall):
-  2 dl passerade tomater
- 1 dl vatten
- en stor gul lök, hackad
- en stor morot, fint tärnad
- två hackade vitlöksklyftor
- en hackad röd chilifrukt
- två msk tomatpuré
- ett par msk rapsolja (t ex)
- en dl torkade röda linser

2.
Hetta upp oljan i en gryta, eller kastrull eller vilken variant du nu föredrar. Fräs sedan lök, morot, chili och vitlök ca 5 minuter under tät omrörning.

3.
Tillsätt tomaterna och vattnet.
Låt småputtra några minuter.

4.
Tillsätt sedan linserna och tomatpurén.
Låt puttra vidare. Känn dig ganska nöjd än så länge, det ser fint ut!

5.
Ta en vätskepaus.

6.
Nu anar du att du underskattat hur mycket linser som var lagom, soppan ser linsfattig ut. Tillsätt därför en halv dl till.

7.
Hmm, soppan är för lite röd. Tillsätt en dl passerade tomater till.

Nu tycker du också att det är för lite sting i soppan och tillsätter därför en rejäl klick sambal oelek. Och provsmakar...

8.
Som följd av punkt 7 behövs en ny drickapaus.

9.
Nu när det gått ca 15 minuter sedan linserna åkte ner ser du att du i slutänden fått för MYCKET sådana i och tillsätter därför ytterligare 1 dl passerade tomater och 1 dl vatten. Nu blir konsistensen mer soppig och dessutom mildras chilismaken till en mer rimlig nivå. Runda av med lite nymald peppar.

10. 
Efter ytterligare 5 minuter är linserna mjuka och soppan har förvandlats till en gryta, den extra vätskan till trots. Men linsgryta är inte fy skam det heller!

I Jennie-diet-portioner räknat blir detta ca 5 portioner. För mer normalt folk blir det kanske 3... eller 2½. Burken närmast kamerans är Peters lunchlåda till imorgon, de andra sparsammare är till mig och avsedda för frysen.


Avnjut grytan som den är, eller med lite krispig sallad, eller kanske med ett gott bröd.

lördag, april 21, 2012

En helt vanlig fredag...

... i det Johanssonska hemmet var det inte igår, ärligt talat. Dels är Peter och Simon oftast på bowlinghallen efter avslutad jobb- och fritidsdag, dels så bakar jag i princip aldrig. Av två skäl. 1: Jag bör verkligen inte äta det som bakas men har så svårt att låta bli. 2: När jag bakar måste jag följa recept och det är så trist.
Men, när bowlinghallsbesöket uteblev, kompisarna var borta resp. sjuka och Simon var såååå uttråkad (filmerna beslagtagna i torsdags och han har ju bara typ tusen leksaker vettni) så föreslog den goda mordern ett litet bak. Och så blev det.

Chokladmuffins är ju gott och enkelt. Och som den yrkesskadade morsa jag är passade jag på att föra in lite matte-träning i det hela. Dubbelt - hälften o s v.





Resultatet: -->











Men man kan inte leva på kakor allena, sägs det. Och grillat är ju godast, enligt Burger King i alla fall. och så blev det. Grillat alltså, inte Burger King.

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge? Simon håller inte med.





Så fick nya mathörnan i vardagsrummet invigas också. Det funkade... Och vi kom på att om vi har så många gäster att några måste sitta vid soffbordet och käka så har de två borden mycket mer kontakt liksom med varandra nu med den nya möbleringen. Nu har vi ju stora fester så sällan att vi inte direkt kan möblera bara utifrån en sån sak, men det är en bonus åtminstone.




Efter maten satt det fint med en kvällspromenad. Inte så lång, men ändock... och Simon fick ge varsin muffins till mormor och morfar ;-)









Titta mamma, jag är en smurf!!!
Eh, okej...









Nya placeringen av soffgruppen måste ju också testas. Och jodå, det funkar!! Soffryggen mot fönstret (fast inte intill, det är mellanrum så man kan gå där mellan liksom...) är som sagt ett litet aber, men det är å andra sidan ingen prunkande rosrabatt eller så där utanför utan under sommaren står utemöblerna där... med soffryggen mot fönstret ;-) Så det ena tar väl ut det andra.






Myyyyys!

Så, slut på insighten i Johanssons rafflande liv för denna gången. MEN, idag lördag är det EFIT-dag så snart fylls det på med mer högintressant material.

onsdag, april 18, 2012

Man har väl koll?!

Så att man bl a blir sjuk EFTER en viktig konsert och inte samtidigt som den. Till skillnad från vissa andra... (Marlene, känn dig träffad!)

Och när man då skaffat sig lite feber, lite halsont och lite hosta och sånt där, vad gör man då? I mitt fall så gick första dagen åt till att undra om de tänkt skicka hem sonen från skola eller ej eftersom han, när han förstått att jag var hemma och att det jag har möjligen kan smitta, plötsligt mådde diffust dåligt... men bara under lektionstid ;-) Andra dagen gick åt till att ligga i sängen och tycka synd om mig själv, tills kvällen kom. Då fick jag plötsligt ett anfall och möblerade om i vardagsrummet. Trots att rummet är stort är möjligheterna smått begränsade om alla möbler ska få plats, det finns bara en hel vägg så att säga och öppna spisen är inte flyttbar liksom. Men, vi testar detta ett tag. Omflyttningen tog en halvtimme, sen var jag totalt slut igen... 

Tyvärr hittar jag inga bra tydliga foton av hur rummet såg ut tidigare, men de enda som möjligen bryr sig är väl ändå de som varit här och vet hur det sett ut ;-)

Nu har soffan, soffbordet och fåtöljerna fått ta plats framför öppna spisen. Det är egentligen den självklara placeringen på dem, men att soffan nu står med ryggen mot fönstren ut mot altanen (inte intill utan en bit ifrån) är jag smått tveksam till. Men det är nog en vanesak...








Där soffgruppen och bordet tidigare stod finns nu istället matsalsmöblemanget. Det står med kortsidan mot väggen och bara ena utdragsskivan är ute, men behövs det så finns det gott om plats att utöka och då få 10-12 platser runt bordet.








När gamla kökssoffan i TV-rummet är borta, vilket den snart ska bli, så flyttas den bruna gamla bokhyllan bakom bordet dit istället. Då kan bordet "backa" en liten bit till och det blir mer luft mellan det och soffgruppen. 







 Simon gillar ommöbleringen ;-)
Högtalarsystemet finns nu i "fönsterhörnan", den stora baslådan halvt gömd under bordet. Den står direkt på golvet vilket inte är optimalt för ljudet, men det ska väl inte vara så svårt att fixa nåt så att den kan lyftas upp en 15 cm eller så...


Ja, återstår att se om jag flyttar tillbaka igen när febern släppt ;-)

lördag, april 14, 2012

Där rök den oskulden!

Sedan i torsdags kväll är jag ej längre In Flames-oskuld. Och det är Peter och Marlenes fel/förtjänst. De har varit smått fanatiska ett bra tag och nu kunde jag inte motstå längre...

Men vi tar det från början. Efter jobb och tillfixning var tiden inne för förfestande och musikuppvärmning. Här jag och Marlene på obligatoriskt foto ;-) Sällskap hade vi av Peter, ja Marlenes Peter alltså, P2. Och så smångingom även K1 och K2 (Kalle och Krille) som också hängde på.






Som den sanna bloggaren jag är: dagens outfit: --->
Så-rockig-som-möjligt-utan-att-vara-band-t-shirt-tröja, snygg-rumpa-jeansen (med ultimata konsertfickor med dragkedja) och svarta stövlar. 















När tiden var mogen blev det buss in till Hyllie Station och sen tåget över till Köpenhamn. Vi var jätteroliga och underhållande för den delen. Men jag är inte säker på att resten av passagerarna höll med...

foto: Marlene
foto: Marlene

Tack vare min fenomenala kartläsning hittade vi smidigt till spelstället Vega, även om vissa (inga namn) gnällde lite väl mycket över skoskav och sånt. Och väl inne i hetluften möts vi av ett bekant ansikte. På scen står nämligen Jimmy, sångaren i Dead By April, med sitt andra band Death Destruction. Och de lät helt okej! Men var ändå inte i närheten av In Flames. De var verkligen så bra LIVE som "alla" sagt till mig innan.

Fett ös, kan man säga... och otrolig närvaro med publiken. En publik som var mycket hängiven dessutom, inlevelsen var stor och det hoppades mycket ;-) men det blev inget tjaffs eller bråk och så som det tyvärr ofta kan bli.

När de började spela stod vi alla en liten bit bak...










... men mot slutet hade jag råkat hamna här framme ;-)

Videoklipp får ni vänta lite på. Sorry.







 Minns ni fotot på mig och Marlene lite tidigare? Visst såg vi lika fräsha ut EFTER spelningen? ;-) Med öl utspilld i håret resp. på tröjan och med "några" droppar svett här och där...










Sen följde vätskekontroll, kekabfrossa (inte för mig då), sur dansk taxichaffis, tågresa, hunger, kul skämtsam taxichaffis och nattmackor innan vågrätt läge intogs i Marlenes och Peters soffa... helnöjd med kvällen och natten men med en viss oro för hur man ö h t skulle orka stå på benen dagen efter ;-) Den visade sig vara liiiiite befogad ;-) Som tur är behövde jag och Marlene inte pallra oss iväg förrän vid 11-snåret, lite ömma här och där men vid gott mod. Och ingen av oss kunde förstå varför vi var så slöa...


I'm too old for this shit, egentligen...

måndag, april 09, 2012

Jesus lever!

Yepp, nu är påsken förbi, Jesus är återuppstånden och allt är frid och fröjd. Undertecknad är lite mör och "vingabruten" men det är smällar man får ta. 

En liten snabbversion av min/vår påsk:

På skärtorsdagen påsklekar och påsklunch på jobbet iklädd den påskigaste färgen jag kunde hitta.















  Minst sagt sparsamt påskpyntande hemma.










Detta är egentligen min nivå av påskpynt, en tupp på pinne ner i en blomkruka - klart! Men för Simons skull fixade jag riset också.










Långfredagen bestod av det som EFITen här i bloggen skvallrar om. Bl a träning då... med samma sexiga rödfärg som nedan ;-)


Påskaftonen innehöll bl a träning (va? tjatar jag??) och tacomiddag med tillhörande mjukisklädsel. Joho så kan man också fira påsk! Det var väldigt behagligt faktiskt.




Och så kom påskdagen. Dagen då vi trotsade vädrets makter och begav oss norrut, till de småländska skogarna, till Lotta och Magnus. Nåt som bara hipp som happ blev bestämt under skärtorsdagskvällen.
I ett svagt ögonblick tyckte jag vi skulle börja vår date med en motionsrunda, så Lotta drog med mig ut i skogen på en lagom promenad av en dryg mil ;-) För ett par år sedan hade den nog tagit kål på mig helt men nu var det... tja inte en piece of cake, för det fanns ändå några rätt rejäla backar på den där rundan och vi höll hyfsad fart... typ helt lagom. Som belöning efteråt fick vi ju nåt gott att dricka ;-)

(Och jaaaa vi driver liiiite med "Allt i BiB är skitvin som folk bara dricker för att bli fulla"-falangen. So shoot us!)









Vad gjorde männen medans jag och Lotta rastade fläsket? Jo, tydligen detta:










Åt gjorde vi också. Aldeles för mycket t o m. Grillat... och grönsaker å potatisgratäng å såser...











Ganska snart tog musiknörderiet i oss över och vi introducerade varandra för några nya bekantskaper likväl som vi poppade både gamla godingar och nyare guldkorn.










Och jag ska absolut komma ihåg att tacka Simon för att han i detta fotot verkligen fick med hela degmagen på ett så fint sätt.
















Såhär akrobatisk kan man bli när en löpande Jack Russel-tjej vid namn Mimmi kommer farandes.

Tage var betydligt lugnare ;-)











Efter våffelfrukost och återställande av vätskebalansen begav vi oss i förmiddags hemåt igen. Och nu såhär på kvällen börjar träningsvärken på allvar göra sig påminnd. Jodå, jag är van vid att träna... men just att gå en mil gör jag inte så ofta. Men, jag funderar på att börja... typ en gång i veckan?! Jag powerwalkar ju emellanåt men jag har ingen uppmätt sträcka och så långt som en mil har det nog inte blivit på ett år eller så. Dags att mäta ut en mil-runda? 

Nähäpp, dags för en ny arbetsvecka! Som för min del blir extra kort eftersom jag INTE tänker köra hem till Trelleholla på torsdag efter In Flames-giget i Köpenhamn utan slaggar i Malmö och hoppar över det där med jobb på morgonen sen. Simon får sova hos mormor och morfar som sen lämnar honom direkt till skolan på fredag. Det är en variant vi inte kört med förr, men det går säkert kokalolasosfofinontot...

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...