lördag, oktober 24, 2009

EFIT lördag 24 oktober.

Efter att den envisa förkylningen nått sin peak (förhoppningsvis) i torsdags så började det gå åt rätt håll på fredagseftermiddagen. Så det blev en EFIT till slut.

EFITen börjar kl 10.30 då Peter spelade match.


Att döma av publiken, här i form av Simon i knät på sin farmor, klockan halv tolv så var det inte så underhållande ;-)


Halv ett var det fikadags här hemma. Gissa vem som högg in först?


Halv två vinkade vi hejdå till svärpäronen och Simon som skulle spendera ett dygn ihop.


På kvällen var vi bortbjudna och vid halv tre fixade jag gå-bort-presenten.


Timmen därefter lockade jag håret för glatta livet. Och glatta håret.... det vill INTE stanna på rullen!
Förresten måste det vara män, eller väldigt korthåriga kvinnor, som bestämt hur långa (läs: korta) sladdarna ska vara på hårfönerna.


Halv fem. Tävling! Vad är detta? Den som kan det vinner en blå luftgitarr.



17.20 var jag klar...

.... och vi begav oss mot bussen, lite i senaste laget så vi fick springa sista lilla biten. Och det triggade igång min hosta, såklart. Men men, bussen körde rätt ändå...

Halv sju, halv åtta och halv nio satt vi och åt och det passade sig inte att störa sig med kameran tyckte jag. Någon gång under den tiden beslöt sig också min förkylning för att visa för mig att det bara var lurendrejeri vad den sysslade med igår. Den hade inte alls tänkt ge med sig, tvärtom var det lugnet före stormen och nu jäklar.... Men, nu var vi på plats hos våra vänner och fick göra det bästa av situationen, massiv hosta och onda bihålor till trots. Och jag lyckades hyfsat ;)

När klockan hunnit bli halv tio kramades visst "Piddår"och Mona lite (ja jag vet, usel bild, jag fick ljusa upp den).....


... och halv elva var det jag som fick den äran ;-)


Halv tolv var värdparet igång och svängde sina lurviga. Och hur lätt är det att ta bra foton på dansande människor med en enkel mobiltelefonkamera?


Halv ett hade nog vinet hjälpt mig att förtränga hus dåligt jag mådde, synd att man inte kan gå vinlullig till jobbet ;-) Här ett litet glas på puben.


Halv två var klockan här och jag och kompisen Thomas var närgångna på varandra. Och jodå, han uppskattar det ;-) Det var blixten som orsakade den skumma minen, jag lovar!


Halv tre var jag hemma och jättehungrig. Syns inte va? Efter en liten paj, en bulle, en sup hostmedicin och 2 Panodil var det sedan sängen som kallade. Tyvärr resulterade det inte i så mycket sömn, jag måste svära över hostan igen. Jädrigt jobbigt är det... Men men, trots det så hade vi en trevlig kväll.

torsdag, oktober 22, 2009

Ibland går det fort.

Ja allt är ju relativt, men att äktenskapslagen blir könsneutral och att även kyrkan säger ja till att viga samkönade par enbart 30 år efter att homosexualitet ströks som sjukdom i Socialtjänstlagen... det kallar jag rätt snabbt. Och nej, det är inte ändringen i äktenskapslagen som är tidig, utan det är ändringen i Socialtjänstlagen som var skrämmande sen. En syn på homo- och bisexualitet som sjukdom känns som att den hör hemma på stenåldern, eller åtminstone när mina mor- och farföräldrar blev till. Men nej, det var bara 30 år sedan läste jag härom dagen. För 30 år sedan, då fanns ju t o m jag! Det var ju... nyss. Ungefär. Och vi i Sverige som gärna slår oss för bröstet för att vi är så toleranta och upplysta, för att vi är ett föredöme vad gäller jämlikheten o s v. Bah! Jovisst, bättre sent än aldrig, men ändå. Och vi var sist i Norden att ge kvinnor rösträtt, mina svärföräldrar föddes inte många år senare än första gången kvinnor tilläts rösta i allmänna val. Det sätter det i perspektiv..

tisdag, oktober 13, 2009

Utan sömn stannar livet.

Ja till stor del i alla fall. Att inte kunna sova är nåt jag inte ens önskar min värsta fiende. Idag har jag självstudiedag och tar mig i kragen och går till VC för att försöka få hjälp med den biten. Detta funkar liksom inte. Många nätter sover jag nästan inget alls. Många andra nätter sover jag väldigt sporadiskt och sönderhackat. Förkylningar och annat trams avlöser vartannat, där är väl sömnbristen inte den enda boven men att det knappast är gynnsamt för kroppens försvar mot sjukdomar att inte få tillräckligt med sömn är obestridbart. Så nu hoppas jag kunna få hjälp, hur motvillig jag än är mot sömnmedicin så får jag kanske kapitulera för att orka med vardagen.

Sömnen är en av de saker som är så grundläggande att vi tar den för givet.

söndag, oktober 11, 2009

EFIT söndag 11 oktober 2009.

Ja det blev EFIT idag istället för i fredags.

Och dagens sådan börjar ungefär där de flesta andra brukar göra det: i sängen. Kl 9.30 fick vi sällskap av Simon och alla 3 Pingusarna.


10.30. Varma mackor till frukost. Gott.


Timmen därpå frågar jag löparbandet om det vill ha sig en omgång. Det svarade Nej.


12.30 beundrar jag det fina buketten rosor som står under TVn.


I ett svagt ögonblick i går lovade jag hembakt pizza idag. Så, det var bara att uppfylla löftet. Kl 13.30 åker den in i ugnen. Och resultatet blev helt OK.


Kl 14.30 är jag grymt uttråkad och bläddrar i en bok om juice. En hel jädra bok om juice. Och en har jag köpt. För pengar. Ja jag säger då det....


Och som de slöa päron vi är har vi inte ens tänkt på att Simon fortfarande går i pyjamas när klockan är halv fyra. Jaja, då är det lika bra att den stannar på.


Och kl 16.30 ser jag att även Peter helgar vilodagen.


17.30 är det dags att fixa lunchen tills imorgon. Fuskmoussaka.


Halv sju kollar jag på L A Ink på ena kanalen...


... och halv åtta kollar jag på L A Ink på andra kanalen.


20.30 tömmer jag ölflaskan. Mariestad 3½a.


Efter en stunds AFfande runt halv tio...


... hände inget mer än TV-tittande. Wallander på engelska. Nästa vecka får ni vara etxra uppmärksamma, för i den Wallanderrullen är jag statist.

G´natt!

Tror ni...

... jag kom ihåg EFITen i fredags? Hmmm, givetvis inte. Men jag EFITar idag. Istället.

Om jag inte ser helt fel i almanackan så är vi inte ens halvvägs in i oktober. Ändå är en del affärer redan sedan förra veckan fullsmäckade med både adventsstakar och julprylar. Inbillar jag mig eller blir det tidigare och tidigare för varje år? Vad är vitsen, vad är grejen? Kan någon förklara det för mig, nån av de som köper julprylarna redan 2½ månad före jul? För jag antar att nån köper, annars hade väl affärerna inte tagit fram det. Är man rädda att de ska ta slut? Eller är det en ekonomisk grej, att man har så många andra utgifter ändå i november och december så man köper det för septemberlönen?

Jovisst, alla gör som de vill, det behövs inte påpekas. Men jag fattar inte....

På tal om högtider så är det ju snart Halloween, och det är märkligt hur så många som väljer att fira den högtiden inte vet vilken datum den infaller på. Halloween är alltid 31 oktober. Alltid. Nu råkar ju det vara en lördag i år och hamna på samma dag som Alla helgons dag vilket väl lär spä på missuppfattningarna men det kanske hindrar att godistiggande barn kommer rännande en hel vecka....

Söndag idag. Tänk på vilodagen så att du helgar den. Ja, det tänker jag göra.

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...