måndag, mars 23, 2009

EFIT måndag 23 mars.

Så var det EFIT igen då. Denna gång startar det hela klockan 5 med omklädnad och iordninggörande i köket för att inte väcka männen i mitt liv mer än nödvändigt.


Klockan 6 närmar jag mig jobbet.


Klockan är 7 och jag blir varse att det behövs städas lite bland bråten. Igen.


Frukost på min avdelning klockan 8. Skaran utökades med några barn till innan måltiden var över.


Klockan är 9 och jag jobbar stenhårt! Eller.... jag spanar in bilen jag vill köpa. En Mazda 2.


Klockan 10 tycker jag att vår ena vikarie är lite för styv i korken, undrar vem som lärt henne det ;-), så jag försöker plåga henne lite med kameran. Detta blev bästa fotot. Hmm....


Som vikariebokare är man sällan sysslolös. Nu klockan 11 fick jag mindre än ett dygn på mig för att få tag på 5 vikarier för 3 timmars jobb vardera. Hmm.....


Strax före 12 närmade sig regnet.


Klockan 13. Jag är hemma och tar mig lite tacosallad till lunch. Gott. Och enkelt när man har rester sedan dagen innan.


Sen var jag faktiskt tvungen att ta en liten eftermiddagslur.



Klockan 15 är det mitt egna öra jag fotograferar. Senaste hålet har nyss blivit av med läkörhänget och fått ett vanligt....


Jag är avgående tävlingskommitte i bowlingklubben men ännu har jag några uppgifter kvar. Som påsktävlingen t ex. Här är klockan 16 och jag förbereder protokollen.


Klockan 17 kramas jag med min kompis :-)-


Febern gick nog upp och ner på Simon under dagen. Vid 18-snåret var han rätt slö.


Klockan 19 betyder 2½ men.


Slösurfning klockan 20.


Och skvallerblaska klockan 21.


Sista fotot, klockan 22. Härom veckan köpte jag en ny lampa som stilmässigt passar bra i vardagsrummet. Men vi har inget bra ställe att ställa den. Jag grubblar vidare, men såhär ser den ut:


Efter detta händer inte mycket..... Mer TV antagligen.

Jag EFITar idag.

Bara så ni vet :-)

torsdag, mars 19, 2009

Fan vad alla tjatar!

Våren hit och våren dit. Vad katten är det som är så underbart med våren?

*Solen skiner och det är ljusare = det avslöjas hur skitiga fönstren är och hur dammigt det är överallt.
*Det är förvisso ofta hyfsat varmt på dagen men kallt morgon och kväll = klädproblem.
*Man förväntas vilja vara utomhus vareviga sekund, annars måste man ha en rejält bra ursäkt som att man är döende eller nåt.
*Pollensäsongen börjar = snuva, kliande ögon och medicinberoende.
* Det börjar hända grejer i trädgården = dags att börja rensa ogräs och annat aptrist.

Dessutom ska man vara så attans glad och pigg och genomlycklig för det är ju VÅR för jösse namn. Andra människor kanske funkar som så att hela deras sinnestämning förändras så fort temperaturen kryper upp över 5-6 grader plus, men inte jag. I gengäld njuter jag på hösten när alla andra klagar ;-)

tisdag, mars 17, 2009

Tänk att jag missat denna:

www.metalbox.se
Förvisso är det en ganska ny webradiokanal men den har allt funnits ett tag i alla fall. Men, bättre sent än aldrig!

För övrigt är låten i Robinsonreklamen riktigt riktigt bra. Dead by April heter gruppen. En ny men angenäm bekantskap. Här i halvtaskig kvalitet dock, ska se om jag hittar nån version med bättre ljud.

söndag, mars 15, 2009

Humor på hög nivå.

Utan att vara tänkt som humor från början. Sånt gillar jag. Inspirerad av ett inlägg på Marias blogg ger jag er nyhetsuppläsaren Rikard Palm ringer Tokyo.

fredag, mars 13, 2009

söndag, mars 08, 2009

Special-EFIT från Norrland.

Nej jag VET att det inte var i Norrland vi var i men det känns nästan så, det är ju så långt norrut ;-)

Jo, i fredags gjorde jag och Laila en liten special-EFIT, ibland tog hon fotona med sin mobiltelefon och ibland jag med min kamera. Därav skiftande kvalitet på dem.

I alla fall, vi startade förmiddagen med att leta efter piercingstudios i städerna runtomkring men antingen så hade de slutat pierca eller så var piercaren i fjällen eller så var de för fula :-D Efter att ha letat efter nån passande sadist i Västerås, Ludvika och Örebro fick vi till slut napp. I Borlänge. Då blev det plötsligt hög tid att göra sig representabel. Här gör Laila just detta klockan 13.30:

Halv tre satt vi i bilen på väg mot Borlänge. Lailas man var kartläsare via GPS, fast vi var lite busiga och följde inte den hela tiden.


Sådär vid halv fyra var det så dags för det stora ögonblicket då vi skulle låta främlingar sticka en stor nål i våra kroppar. Jag var först ut, sen följde Laila. Visst ser hon ganska nöjd ut trots allt?
Några extra piercingbilder:

Jodå, det gick bra. Folket på Cross Roads Piercing & Tattoo hade liksom gjort det där förr...

Efter lyckad piercing var det dags för vätskekontroll vid halv fem. Jag köpte en STOR läsk för att den skulle räcka en bra bit på vägen mot nästa mål. Hmm, den räckte inte ens tills vi kom utanför köpcentrat.


På väg mot nästa anhalt!


När klockan var halv sju intog vi dagens middag i form av Kinamat. Suddig mat tydligen.
Och timmen senare beger vi oss sista biten hem till Laila igen.

När i väl kommit dit var vi såklart tvungna att skryta om våra bravader på nätet, sisådär kl 20.30.


Halv tio slöade vi framför TV:n med diverse gotter. Mmmmmm....


Och 22.30 serverade Lailas man oss varsin Irish Coffee. Inte helt fel det heller.

Klockan är halv tolv, dags för sista fotot. Det talar väl för sig självt....

fredag, mars 06, 2009

Det tog några år.

Men nu sitter den där. Piercingen i ögonlocket. Jag och LailaLoppan gjorde det tillsammans. Samtidigt, nästan. Jag kan väl säga som så att det var jobbigare att se henne piercas än att själv bli piercad...



Ingen av våra män har för övrigt ansökt om skilsmässa. Än...

För övrigt finns en special-EFIT att vänta. Snart...

onsdag, mars 04, 2009

Fråga: finns det positiv smärta?

Svar: Ja, det tycker jag. När smärtan är uthärdlig och resulterar i en ny tatuering så http://planetsmilies.net/happy-smiley-59.gif

"Min" tatuerare levererade en kul kommentar idag. Jag frågade när han själv fick en tatuering senast, och han sa att "Jag är inte så mycket för det där, det gör så jävla ont"
http://planetsmilies.net/happy-smiley-582.gif. Intressant kommentar från någon som utsätter andra för det där ontet, som yrke....

I alla fall, jag står ut. Det är inte skönt, säger jag det så ljuger jag, men det är absolut acceptabelt. Hellre tatuerar jag mig 100 gånger än blir tandlagad utan massiv bedövning en endaste gång.

Här nedan ser ni resultatet, den nya gaddningen på höger skuldra/axel är helt färsk alltså vilket påverkar utseendet. För den som undrar så heter symbolen Horus öga, eller Ras öga, och vill ni veta mer om den så är det bara att googla vettja!



tisdag, mars 03, 2009

Och ibland är jag stolt över mig själv.

Som t ex idag.

Jag var rätt förtvivlad, för att uttrycka det milt, för ett tag sedan för att min tandläkare skulle sluta. Utan honom hade jag nog varit tandalös vid detta laget..... och det var med både sorg och skräck jag tog emot nyheten att han skulle sälja praktiken. Orsaken stavas tandläkarskräck, och inte av det nådiga slaget. Jag trodde aldrig jag skulle känna mig trygg med en tandläkare igen. Att han försökte övertyga mig om att jag kommit såpass långt att jag skulle klara det aldeles utmärkt kvittade, allt skulle gå åt pipsvängen. Men, det blev en inbokad tid ändå...

Idag var det så dags. I bilen dit bestämde jag mig för att jag inte skulle låta henne göra nånting, icke! Vi kunde prata lite kanske... men inget annat! Jag hade ju aldrig ens sett henne förr, aldrig i livet att hon skulle få peta mig i käften! Men se, när jag väl kom dit ändrade jag mig och gav det ett försök. Och klarade det! Hon fick laga en tand på mig. Och det kändes jättebra om man nu kan säga så. Det märktes att hon hade vana vid tandvårdsrädda patienter och var lugn och trygg och fick mig att faktiskt lita på henne, nåt jag aldrig trott skulle vara möjligt. Det hade nog inte gått lika bra om inte sköterskan tack och lov varit samma som innan, samma som de senaste 13 årens kamp, men ändå....

Så, jag är stolt över mig själv. Stolt över att jag inte bara gick dit ö h t utan även gav det hela en chans, och klarade det.... Sen kom tårarna, efteråt, när det var över. Som om nåt släppte. Men skit samma, jag gjorde det! Fy bubblan vad bra jag är!

Ibland stör jag mig på saker.

Jo faktiskt! Jag vet att ni blir förvånade men så är det. På sant.

Bland annat stör jag mig på vissas otur när de tänker, eller logiska kullerbyttor, eller helt enkelt obetänksamhet och skumma resonemang. Och det är just nu främst Internetvärlden jag tänker på.

Ett exempel:
A: Gifta par med gemensamma barn har oftast gemensam vårdnad.
B: Nä, det stämmer inte! Jag hade ensam vårdnad om vår son fast vi var gifta, för han bodde inte här och kunde inte ta ut föräldrapenning så jag behövde ta alla dagar. Så det är inte alls så!
A: Hmm, jag skrev ju ändå oftast.... inte att ALLA har det.
B: Jo men det är inte alltid så!
A: Åh suck....

Annat exempel:
A: Jag vet att otrohet förekommer även hos dem man minst anar, det finns inga garantier.
B: Men varför var du otrogen då? Kan du inte hålla ihop benen?
A: Varifrån fick du att jag varit otrogen?
B: Du talar väl av egen erfarenhet? Nä fy för såna egoister som du.
A: Åh suck....

Ytterligare ett:
A: Rökning under graviditeten innebär ökade hälsorisker för barnet.
B: Äh, moralpanik! Min mamma rökte när hon väntade mig och jag är helt frisk.
A: Åh suck.....

Ska jag fortsätta? Nej, jag tror det räcker.....
Och vad vill jag? Tja, bara gnälla lite *s*

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...