lördag, maj 31, 2008

Hipp hipp hurra..

Commercial Mortgages
... för mej själv ida´....
Det är dags för mig att fira min 24:e födelsedag. Igen. Jag börjar bli riktigt bra på det!
http://planetsmilies.net/party-smiley-540.gif


Det blir en lugn tillställning för de närmast sörjande, mest en ursäkt för att samla dem och ha lite trevligt ihop. Grillning och tårta och sådär.

Nästa år byter Peter förstasiffra i sin ålder. Jag hoppas han vill ha fest, det är kul att festfixa ju! Fixa med käket och duka och ha sig. Det är väl bara två saker som är tråkiga: att betala och att ta hand om disken efteråt.

I kväll spelade KISS i Stockholm. På tisdag är det Köpenhamn. Och dit ska jag!!! Yeah!!!
http://planetsmilies.net/music-smiley-1306.gif

Men nu gallskriker sängen mitt namn..... gammal kvinna behöver sin skönhetssömn.

fredag, maj 30, 2008

Egomänniskan....

.. upphör aldrig att förvåna mig. "Gärna viktiga politiska möten bara det inte påverkar MIG negativt" är senaste exemplet, konferensen om Irak stör trafiken och framkomligheten för de stackars Stockholmarna, det är tydligen oförsvarbart och oförståligt... Nu har jag inte hört _så många_ klaga över det och jag drar absolut inte alla huvudstadsinvånare över en kant, men jag skulle inte bli förvånad av att fler klagat på trafikstörningar pga stora internationella politiska möten än som klagat på trafikstörningar p.g.a nån kul festival t ex...

Och nej, egomänniskan existerar inte bara i Stockholm utan lite varstanns, det råkade bara handla om Stockholm just nu. "Bara det inte drabbar MIG så" är ett ganska utbrett tankesätt. "Klart att även de som suttit i fängelse och avtjänat sitt straff ska ha nånstanns att bo och ska få jobba osv, bara de inte bor i MITT område eller jobbar på MITT jobb." Eller "Klart vi ska ta emot flyktingar och ge dem trygghet, bostad och skolgång även om det kostar pengar, men inte HÄR där jag bor" t ex. Det är populärt att lägga ansvaret för solidaritet och medmänsklighet på någon annan....

En gäspning...


.. är väl inte hela världen. Men ärligt talat ser det inte ut som om Condoleezza Rice gäspar, det ser ut som om hon säger några inte så vänskapliga ord, ord som garanterat cencurerats innan man hunnit säga ankbajs.
Den intresserade kan läsa om den stora nyheten
här.

torsdag, maj 29, 2008

Storleken har ingen betydelse....


... sägs det, och ibland stämmer det! Små sår kan göra minst lika ont som stora. Som de här skoskavssåren t ex. Aj!! Det är inte skönt alls.... För att få anledning att gnälla lite extra får denna bilden bli torsdagens bidrag till Gurkiss veckotema Kropp /kroppen.

onsdag, maj 28, 2008

En salig eller osalig röra.

Take a pick!

Först kan jag berätta att jag fått hyfsad ordning på badrummet, bland annat med en hemmasnickrad vägghylla
Commercial Mortgages. Mer om det i hembloggen.

Sen är väl en av dagens stora nyheter att sjuksköterskestrejken är över, parterna har enats. Vad skiljer det nya avtalet från det som förkastades för 6 veckor sedan vilket fick som följd att strejken utbröt? Inte mycket. I princip en halv procentenhet mer i löneökning på 3 år och att lägstalönen på 21.100 kr införs ett halvår tidigare. That´s it! Undrar hur många som i morgon bitti när de vaknar upp känner att det var värt det....

Och så lite
veckotema Kropp / kroppen. Jag har ont i delar av min, kropp alltså. Efter badrumshyllssågningen och -spikningen trodde jag att min småskadade nacke skulle protestera efteråt. Men istället är det min till-och-från-onda bowlinghandled som inte är riktigt nöjd. Den gör ont och är t o m svullen. Ack ack ack, så synd det är om mig.


Sist receptet på den veganska blåbärstårtan som någon frågade efter.

Botten: Smält 50 g mjölkfritt margarin och låt svalna. Blanda 4 dl siktat dinkelmjöl, ½ dl sojamjöl, 1 msk bakpulver, 2 dl socker och ½ msk vaniljsocker. Blanda det svalnade margarinet med 2½ dl sojamjölk och rör sedan ner det i den torra blandningen. Häll smeten i en smord bröad form, grädda i ca 35 minuter i 200 graders ugnsvärme och låt botten svalna i formen.

Fyllning 1: vaniljkräm av Ekströms kok-marsan och sojamjölk.

Fyllning 2: Go Green vispgrädde blandad med halva mängden blåbärssylt.

Garnering: Bred Go Green vispgrädde utanpå/ovanpå tårtan, vispa grädden lätt dagen innan så hinner den "stanna" ordentligt. Spritsa sedan en kant och ev. ett mönster av grädden ovanpå tårtan. Lägg färska blåbär eller frysta tinade och avrunna blåbär mellan de spritsade gräddränderna. Pensla på tårtgelé gjort av 3 msk vegetabiliskt gelésocker och 1 msk vatten. Låt vila i kylskåp minst 3 timmar innan servering.

Dagens ord:

Rondellhundsmusikal.

Alltså, hajjar ni? Rondellhundsmusikal. Vilket ord!

Himmelriket på jorden...




.. befinner jag mig i tack vare detta
Jag behöver inte testa de andra sorternas tårtor till
helgen, de kan omöjligtvis vara godare än denna blåbärstårtan.

tisdag, maj 27, 2008

Gott & Blandat.

Först, giv mig styrka.
Konversation med sonen idag:

- Har du haft det bra på förskolan idag då?
- Ja bajs.
- Vad har du gjort då?
- Jag har bajsat.
- Jaha, har du gjort nåt mer?
- Jag har kissat.
- Jaha, det också?! Och vad har du ätit för nåt?
- Jag är inte glad för sån fisk så jag har ätit bajs.
- Vad var det för fisk då?
- Sån gul fisk med ris och kiss.
- Nej det låter ju inte gott. Vad vill du göra när vi kommer hem?
- Jag vill titta på bajs.

Gaaaaaah!

Sen är det ju tisdag =
Tisdagstema. Och denna veckan är det randig som gäller. Det randigaste för dagen i mitt liv är såna här:

Jag har handlat lite idag....

Och så lite Gurkiss veckotema som är Kropp / kroppen. Måndagens bild visar den kropp jag hade för 4 år sedan och vill ha tillbaka. Inte så väldigt smal men helt lagom för mig. Jag längtar efter den och saknar den. Och tisdagens bild visar nåt som är bra för kroppen och själen, min nyttiga och goda lunch för dagen. Rashers som är en vegetablisk produkt som liknar bacon i smaken, färskpotatis, olika sorters bönor/ärtor, salladslök, ärtskott, böngroddar och gräslök.





Hänger du med?

Omständigheterna är som följer:

Du befinner dig på ett diskussionsforum på nätet, ett forum med vissa regler för hur man får resp. inte får uttrycka sig. Bl a så får man inte kalla andra för nedlåtande och kränkande saker, t ex får man inte kalla andra för korkade, för dålig förälder osv.
Ett av ämnena som diskuteras är abort, och du anser själv att abort är fel. Och inget i reglerna förbjuder dig från att uttrycka den åsikten.

So far so good. Right? Right...

Men, av någon anledning så är det OK att kalla alla som anser att abort är fel för mördare och jämställa dem med nazister t ex. Och argumentet för att det är OK lyder: "det är inte en enskild individ som kallas för mördare utan samtliga i gruppen, därmed är det varken mobbing eller personangrepp". Hänger ni med på den? Det är alltså enligt det argumentet OK att kalla andra för en massa nedlåtande och kränkande saker om man samtidigt kallar en massa andra för samma sak. Och de som bestämmer reglerna tycker att det är hur självklart och logiskt som helst. Gör du det också? Anser det helt i sin ordning att det inte är OK att kalla en enskild person för korkad men däremot att kalla flera individer för mördare? För det är ju individer som utgör en grupp... eller hur?

Med samma argument kan man försvara hets mot folkgrupp då, tycker jag. Då borde det rimligen enligt forumet vara förbjudet att kalla en enskild arab för terrorist men helt OK att kalla samtliga araber för terrorister. Jag undrar hur länge forumet fått finnas kvar om de fullföljt sitt eget argument. Men det gör de inte, utan "det är OK att kalla samtliga i en grupp för nedlåtande och kränkande saker" gäller tydligen bara gruppen abortmotståndare.

Med andra ord: råkar du tycka att abort är fel så är du lovligt byte och det är fritt fram för andra att kalla dig vad för nåt som helst, så länge de kallar dina åsiktsfränder för samma sak. Och det spelar ingen roll hur sakligt du än framför din åsikt och hur lite du än dömer andra, bara det blotta faktum att du anser handlingen vara fel gör att du förlorar din rättighet att behandlas med respekt. Att falskt anklaga andra för att vara mördare är förbjudet i svensk lag och faller under begreppen förtal alt. ärekränkning (Brottsbalken 5 kap. § 1 och 2). Men vissa forum sätter sig över svensk lagstiftning...

Dagens Nyheter....

.... läser jag inte, däremot Aftonbladet på nätet. För er som inte gör detsamma kan jag berätta om följande aktuella händelser:

Det är slut mellan Fadde och Linda Rosing. Oj, vilken kioskvältare. Det hade väl ingen trott??? Snacka om nyhetsvärde....

En kvinna gripen för våldtäkt, hon misstänks för att ha våldtagit en man. Intressant, och ganska förvånande att den nyheten fått en såpass central roll på förstasidan. Kvinnors våld mot barn och mot män brukar inte vara så populärt att ta upp, och att kvinnor ö h t kan göra sig skyldiga till våldtäkt är det många som inte förstår.

Maxfarten sänks på vajervägar, de som nu har 110km/h ska sänkas till 100 km/h. Alltså, givetvis är jag inte emot att det tas till åtgärder som anses öka säkerheten, men har vi inte i åratal itutats hur pass bra för säkerheten dessa 2+1-vägar med vajerräcken är? Ändå behövs hastigheten minskas på just de vägarna ur ett säkerhetsperktiv? Jag får inte riktigt ihop det. Men, det är väl inte meningen heller...

Och enligt
Aftonbladets bilvärdesangivelse är min bil värd ca 75.000 kr, eller det är vad det antas att en bilfirma skulle få för den. Jag beräknades själv kunna sälja den privat för ca 10.000 mindre. Kan ju vara bra att veta, kanske.... eller inte... Det sägs inget om hur mycket bilhandlaren skulle vara beredd att ge MIG ju.

Skatteåterbäringen...

.. kommer snart, om jag inte blir granskad eller om det blir tidsbrist för dem att hinna med min utbetalning. Och det finns massor av hål att stoppa de pengarna i. Egentligen borde de åka rakt in på buffertkontot, men NÅT kul borde man väl få ha för de slantarna som staten varit hyggliga nog att spara åt mig under året? En ny tatuering kanske? Free Happy Smileys Jag har börjat spåna på nästa motiv för ett tag sedan, bl a ska en svart gerbera samt en eller flera noter finnas med. Och placeringen ska bli på utsidan underbenet tänkte jag, utsidan av vaden... Jag får spåna lite till. men, säg inget till Peter, han kommer att freak out Sexy Smileys

PÅ tal om noter så är det idag EN VECKA kvar tills Kiss-konserten i Köpenhamn
online poker. Tiden har bara rullat iväg. En vecka, det är ju snart ju!! Vad sjutton ska jag ha på mig? Bara en så´n sak Free Happy Smileys

Liten försmak (fungerar det inte att spela upp direkt så klicka HÄR):

måndag, maj 26, 2008

Det finns rysningar och så finns det rysningar.

Det finns rysningar av välbehag. Såna som t ex kommer när någon ömt smeker en på ryggen.... eller när man hör ett underbart musikstycke.... eller när man hittar det där allra underbaraste rödvinet i världen och sitter med ett glas sådant och beskådar solnedgången över havet...

Och så finns det den motsatta sortens rysningar, de som är av obehag. Jag har bland annat fått såna idag. Och det stör mig att det inte finns nåt konkret att ta på, utan det är bara en känsla. En känsla jag får när jag läser inlägg från vissa personer på nätet. Det är så tillrättalagt, så överdrivet korrekt, så krystat PK att jag undrar vad fasiken personerna egentligen kämpar så hårt för att dölja. Och jag misstänker att det är nåt som är riktigt illa.....

Nytt nytt nytt.

Nytt väder, grått och vått. Det våta behövs verkligen.... och jag tackar för en ursäkt att kunna krypa ihop här inne utan dåligt samvete. Ingen tittar konstigt på en för att man stannar inomhus en regnig dag medans man ses som ett UFO om man inte är ute varenda möjlig sekund när det är varmt, svettigt och klibbigt... Fast lite lär jag gå ut, regn är härligt....

Ny vecka. Vecka 22. 6 veckor till semestern.

Nya fotoutmaningar. LinsBuS-temat denna veckan är Knapp. Gurkiss veckotema är Kropp / kroppen.

Och nya tårtrecept att testa. Undertecknad fyller år på lördag och tänkte bjuda på tårta men vill testa recepten innan. Jag vill inte använda familjen som försökskaniner.

söndag, maj 25, 2008

EFIT söndag 25 maj.

Dags för EFIT igen. När dygnet 25 maj 2008 börjar befinner vi oss hos vännerna L och M i södra Småland för att bland annat följa ESC-finalen.


Runt midnatt kom ju slutresultatet: Ryssland vann!
Och med tanke på att Grekland ledde där ett tag
så var ju detta slutet helt OK -->





En timme senare hade vissa av oss tydligen fortfarande
ganska kul. Ser värdinnan L inte lite småröd ut? -->












Klockan var 2 och såhär såg diskbänken i köket ut-->
"Bäst att gå och lägga sig så man slipper se eländet" tänkte jag.










Sisådär klockan 7 väckte Simon mig för sjuttiotrettonde gången. Han hade rullat runt och gnytt halva natten -->








Klockan var 8, och skulle jag sagt att jag var pigg så hade jag ljugit ganska rejält om man säger så -->










Vid 9-snåret var Simon uppe och hjälpte (???) L med morgonbestyren i köket.










Klockan 10. Diskbänken var lite lättare att hitta nu än för 8 timmar sedan -->










Frukost kl 11. Det står på Coca-Colan nåt om att det är en del av en aktiv vardag. Vi översatte raskt till "Coca Cola är en del av en nyttig frukost ihop med färskpotatissallad och Turkisk peppar" -->





Klockan 12 lämnade vi vårt tillfälliga hem för att bege oss i riktning mot vårt permanenta -->
Klockan 13 satt vi också i bilen men kamerans batterier samarbetade inte så det blev inget foto då.









Klockan 14 var vi snart hemma och denna bilden blev lite vitsig då, tyckte jag alltså... -->









En timme senare möts jag av denna trista syn här
hemma -->











Klockan 16. Borta bra men hemma bäst, det ska bli skönt att
få sova i min egen säng -->









Här var klockan 17 och vi gick till mina föräldrar för att äta
Mors Dag-middag.










Mat-dags klockan 18 -->











Klockan var här 19 och kusinerna åt glass -->









Strax före 20: sista rycket i bollsparkandet!








Klockan 21. Dessa små söta färskpotatisar ska ingå i morgondagens lunch.









Klockan 22 uppdaterade jag mig om läget på nätet -->

Sen var denna EFIT-dagen slut. Och jag med, HELT slut.

Gurkiss veckotema + lite till.

Gurkiss veckotema med temat Tycker om / tycker inte om fortsätter:





Onsdag: jag tycker om jordgubbar. Mums!








Torsdag: jag tycker definitivt inte om skoskav! Tänk att nåt så litet kan göra så ont.










Fredag: en underdrift förvisso, men jag tycker väldigt väldigt mycket om denna personen.











Lördag: Och Simon tycker onekligen oerhört mycket om gräsklippare.







Ett dygn i helgen har spenderats hos goda vänner i Småland. Mer om det i dagens EFIT som kommer senare, men några ganska typiska foton kommer här:

Blodbad?? Nej, alkoholmissbruk..... som jag dock är HELT oskyldig till.



Ska man öppna vinflaskor och korkskruven är sönder är alla sätt bra utom de dåliga:













Och vem har sagt att hundburar BARA är för hundar?



Man får vara nöjd för det lilla.

Ryssland bidrag igår var inte bland mina absoluta favoriter men absolut på den övre halvan, och av de lugna låtarna var nog denna bäst. Och med tanke på att den dåliga fjortispopen från Grekland låg i topp i början dessutom så får jag vara ganska nöjd med gårdagen ändå. Sveriges placering är överraskande låg, men det är bara att inse... resten av Europa delar inte vår smak. Vi fick inte ens så höga poäng av de nordiska kompisarna.

Jag läste nånstanns att Charlotte sagt att hon inte är det minsta ledsen. Men se det tror jag att hon är, nåt annat vore väldigt anmärkningsvärt. Klart man är ledsen när man slutar bland de sista fast man varit bland de absolut favorittippade inte bara i det egna landet utan även i många andra. Det är helt OK, och inget fel i att erkänna det...

Björn Gustavssons röstlämnande har diskuterats en hel del. Många tycker att han skämde ut Sverige eftersom ingen annan än vi fattade att det var på skämt, ingen annan tyckte det var kul. Men vadå då? So what om ingen annan fattar? Tävlingen går inte ut på att framstå som bäst, smartast och/eller roligast under röstlämnandet, så det rör mig ganska lite i ryggen om inte resten av Europa fattade att det var skoj. JAG tyckte det var kul Rocking Happy

lördag, maj 24, 2008

F.Y.I....

...så VET jag att jag ligger efter med foton och sån´t. Men det kommer! Söndag kväll blir en bloggkväll, efter det kan ni se resten av veckotemat, mer om ESC, en EFIT från söndagen och så lite till. Håll ut, vi ses!

fredag, maj 23, 2008

Finaldags...

.. i ESC imorgon alltså. Och efter att ha landat lite är jag beredd att avge mina omdömen.

BÄST i finalen enligt mig:
Azerbaijan (så ska det tydligen stavas nu för tiden?). En bra låt, rejäl refräng, två bra sångare och en lagom spektakulär scenshow.
Georgien. Lite Martika meets T.aT.u. En stark refräng, bra sångerska och fredsbudskapet klarar sig från att bli smörigt.
Island. Det är inte min musikstil egentligen, men jag blir glad av detta. Både av låten och av att se dem. Lite Fame fast bättre.

SÄMST i finalen enligt mig:
Tyskland. Det kan hända att låten är OK, men hur ska man orka ens prova att höra det när de sjunger så infernaliskt falskt?
Portugal. Så tråkigt att klockorna stannar.
Spanien. Jag antar att det ska vara roligt men det går liksom inte fram..

Vem TROR jag vinner?
Jo, Ukraina eller Kroatien. Och så Bosnien Herzigovina som outsider.

Vilken placering får Sverige?
Jag gissar på.... en femteplats.

Det är bara att konstatera.



Carina Berg passar bättre i minihår än vad jag skulle göra

Carina till vänster såklart.


När vi ändå är inne på frisyrer så ska jag färga håret idag. Ska jag köra på det gamla vanliga röda, eller ska jag satsa på Kelly Osbourne-rosa?


Eller kanske ska jag bli blondin, a la Sienna Miller?

Nä, jag tror jag kör med säkra kort.

Tilläggskommentar 10:48: Haha, jag kom på vem jag liknar på översta bilden! Christian Olsson. Trestegshopparen. Efter att han gjorde sig av med håret alltså.

torsdag, maj 22, 2008

The båtten is nådd?

Ja det trodde jag i tisdags efter den första av årets semifinaler i ESC. Falskare än de där tjejerna från Tyskland som försökte sjunga stämsång, men som istället fick alla hår på armarna att resa sig av skräck, kan man bara inte sjunga! Trodde jag..... idag bevisades det att jag hade fel. Man KAN sjunga falskare än så. Jag tackar Tjeckien för den upplysningen....

Och så gick då Sverige till final, det var välan tur det. Nog för att jag och Lotta kan festa nästan oavsett omständigheterna
Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org men lite hade nog luften gått ur tillställningen på lördag utan nåt för oss patrioter att hejja på.

Annars var väl den största överraskningen för mig att inte Maltas vodka-låt gick vidare. Inte mig emot, det enda som var bra med det bidraget var hennes utseende, men jag trodde den skulle ta sig vidare.

Mina favoriter ikväll var Georgien, lite blandning av T.a.T.u och Martikas gamla låt Toy Soldier, Turkiet som lät som en hybrid mellan Green Day och Manic Street Preachers och definitivt inte turkiska, och så Islands låt som jag blev lite glad av.... Sen kommer nog Hero faktiskt, jag tror inte jag säger det bara för att jag är svensk men nog är den en av de bästa.

Nu börjar uppladdningen inför lördagen. Men jag ser nog mer fram emot att få träffa Lotta med bihang än själva meloditävlingen. Den är mer en ursäkt för att ses MSN Smileys

Und nau, dags för sängen. Godnatt!http://planetsmilies.net/tired-sleeping-smiley-17401.gif

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...